Yemek.com
Güne Mutlu Başlangıç:

İlk Kahvaltı Tarifi

KAÇ
KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 tatlı kaşığı meyve püresi (elma, şeftali vb.)
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı haşlanmış yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İlk Kahvaltı Tarifinin Püf Noktası

Bebeklerinize her yeni lezzeti tattırdığınızda üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Yumurta beyazı alerjen olduğu için, 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir. .Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir servis tabağına 1 dilim ekmeği alın, eğer bebeğiniz ekmek denemeye yeni başladıysa ekmeği, anne sütü ya da ayına uygun hazır mama ile ıslatabilirsiniz.

  2. 1 adet yumurtayı bir cezve ya da minik bir tencerede üstüne çıkacak kadar içme suyu ile tamamen pişene dek haşlayın. Bebeklerin bünyeleri hassas olduğu için yumurtayı cıvık bırakmamanız, tam olarak pişirmeniz gerekmektedir.

  3. Haşlanmış yumurtayı soğuk sudan geçirin, kabuğunu soyun ve yumurtanın sadece sarı kısmından bir çay kaşığı yardımıyla minik bir top yaparak ekmek diliminin ortasına yerleştirin. Bu ekmeğinizin burnu olacak.

  4. Bebeğinizin sevdiği bir meyveyi ( elma, şeftali vb.) güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve cam rende ile rendeledikten sonra birer tatlı kaşığı alarak ekmeğinize yerleştirin bunlar gözleri olacak.

  5. Akşamdan suda bırakılarak tuzu alınmış olan beyaz peynirden minik toplar kesin ve meyve püresinin ortasına yerleştirin. Bunlar da göz bebekleri.

  6. Pekmezle de gülen bir ağız yaptıktan sonra bebeğinize servis edebilirsiniz.