Yemek.com
Damakta Eriyen, Yapımı Kolay:

İkramlık Kurabiye Tarifi

Misafirleriniz geliyor ve onlara çayın, kahvenin yanında ikram etmelik bir tarif arıyorsunuz. Bereketli olsun, bir yapışta bir sürü çıksın, hem de bayatlamasın da diyorsanız sıvayın kolları. Çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çay demlenirken fırında hızlıca pişecek enfes ikramlık kurabiye tarifi yapıyoruz. Kurabiye tarifleri içerisinde en çok onu seveceğinizden de eminiz. Misafire ikramlık kurabiye nasıl yapılır diye soranlar, hadi buyursunlar tarifimize. Karşınızda: İkramlık kurabiye tarifi!

İkramlık kurabiye tarifi, damakta eriyen, pişmaniye tadında bir kurabiye. Tam çayın yanına hemen yapmalık, kavanozda saklamalık. Bir yapışta çok fazla kurabiye çıkıyor, içerisinde sirke sayesinde çok uzun süre dayanıyor. Misafiriniz geldikçe kavanozlardan çıkarıp ikram etme şansına da sahipsiniz. İçerisindeki Hindistan ceviziyle de farklı bir aroması olan ikramlık kurabiyeleri çok seveceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

 

KAÇ
KİŞİLİK

35 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İkramlık Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Tereyağını oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. İçerisine dilerseniz portakal, limon kabuğu, vanilin gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz iç malzemelerine Hindistan cevizi ilave etmeden de yapabilirsiniz. Kurabiyenizi oda sıcaklığında soğutmadan pudra şekerine bulamayın.

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, pudra şekeri ve sıvı yağı bir kaba alın. Üzerine Hindistan cevizi, kabartma tozunu ilave edip güzelce karıştırın.

  2. Ardından unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.

  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın. Elinizle yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika arasında, renkleri hafif dönene kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.

  5. Pudra şekerini düz bir kabın içerisine aktarın. Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerinin içerisine atın ve güzelce bulayın. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!