Yemek.com
Cheesecake Niyetine:

Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi

Cheesecake yapmaya vaktiniz yok ama yanına tatlı bir atıştırmalık mı hazırlamak istiyorsunuz? Sadece üç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu lokmalık tatlı tarifi tam size göre. Krema, şeker ve Hindistan cevizi buluştu, ortaya en pratik ve tatlı lezzet çıktı.

KALORİ:1 porsiyon için211/kcal
1 adet için;
  • 15 gram karbonhidrat
  • 2 gram protein
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 200 ml. krema (soğuk)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3,5-4 su bardağı Hindistan cevizi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın. Krema hafifçe kabarıp şekerler eriyene dek mikserle çırpın.

  2. Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Kıvamını kontrol edin, eğer gerekliyse biraz daha Hindistan cevizi ilave edin ve ardından 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.

  3. Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Dilerseniz çikolatalı sos dökerek veya sade haliyle servis edin. Buzdolabında muhafaza edin.

Hindistan Cevizli Kartopu Tarifinin Servis Önerisi

Hazırladığınız kartoplarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz. O şekilde de servis edebilirsiniz.