Yemek.com
Kolayı Var:

Haşlamadan Fırında Brokoli Tarifi

Brokoli sevmeyenlere bile sevdirecek, sevenlerin de sürekli yapmak isteyeceği nefis ve basit bir brokoli tarifimiz var. Karnabahar, Brüksel lahanası gibi diğer kış sebzelerine de uygulayabileceğiniz bu pişirme yöntemi ve tarifimizin birkaç püf noktası bulunuyor. Haşlayınca sağlayabileceği vitaminleri suya bıraktığı için sebzelerin tercihen buharda pişirilmesini veya hafifçe fırınlanmasını öneriyoruz.

Haşlanmadan fırında brokoli tarifimiz hem pratik yemeklerinize mükemmel bir yancı olacak, hem de her daim kullanacağınız bir pişirme tekniği haline gelecek. Şimdiden afiyetler olsun!

KALORİ:1 porsiyon için94/kcal
1 porsiyon için;
  • 4 gram karbonhidrat
  • 5 gram protein
  • 6 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram brokoli (orta boy demet)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliyi yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın. Sap kısımları kalınsa keserek küçültün ve kestiğiniz parçaları eşit boyutlara ayırmaya özen gösterin.

  2. Bir kaseye sarımsağı rendeleyip üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Brokoli parçalarına hazırladığınız  karışımı dökün ve güzelce karıştırın.

  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışıma buladığınız brokoli parçalarını birbirine değmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında tercihen alt raflara yerleştirerek 20-25 dakika pişirin.

  4. Uçları hafifçe renk almaya başlayınca kürdan veya bıçak ucuyla pişme derecesini kontrol edin. Hafif dişe gelir kıvamda seviyorsanız 15 dakika, pişmiş seviyorsanız 20 dakika kadar fırında tutun.

  5. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin ve servis edin.

Haşlamadan Fırında Brokoli Pişirme Önerisi

Dilerseniz fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendeleyebilirsiniz.