Yemek.com
Sandığınızdan Kolay:

Ev Yapımı Tost Ekmeği Tarifi

Hazır tost ekmeklerinden çok daha lezzetli, yapımı pratik ve katkısız! Hemen denenecekler arasına alınmalı mutlaka. Hadi tost ekmeğimizi bu sefer kendimiz yapalım!

KAÇ
KİŞİLİK

1 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) instant maya
  • 1,5 su bardağı ılık su (200 ml.)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4 su bardağı un (200 ml.lik standart su bardağı)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker, su ve yağı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafifçe ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Bu aşamada ne kadar iyi yoğurursak sonuç da okadar başarılı olacaktır.

  2. Üzerini kapatıp 40 dakika. kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alıp elimizle hafifçe bastırarak kalıbımızın boyuna göre açıp uçlarını katlıyoruz.

  3. Son olarak iki yanını da hafifçe katlayıp  yuvarlıyoruz. (Dikdörtgen kapaklı ekmek kalıbı kullandım ben, en iyi sonucu bu kalıplarla alabilirsiniz) Kalıba koyup hafif bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.

  4. İki katına çıkana kadar fırında yada oda ısısında mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra kalıbın kapağını kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış ve tabanına bir kapla su konmuş fırında pişiriyoruz.

  5. Piştikten sonra sıcakken kalıptan çıkarıp soğuyana kadar bekletip daha sonrasında dilimleyerek tüketebilirsiniz.