Yemek.com
Sofraların Baş Tacı:

Ekşi Mayalı Baget Ekmek Tarifi

Ekşi mayalı baget ekmek tarifi, enfes lezzeti ve doyuruculuğuyla favori tariflerinizden olacak. Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım.

KAÇ
KİŞİLİK

5 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 200 gram ekşi maya
  • 200 gram ön maya
  • 500 gram un
  • 320 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ekşi Mayalı Baget Ekmek Tarifinin Püf Noktası

Katlama işlemi yaparken elimizi ıslatırsak çok daha kolay katlama yaparız. Ortamın sıcaklığına göre mayalama süreleri ve katlama sayıları değişiklik gösterebilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye suyu ekleyip mayalarımızın aktif olup olmadığını test edelim. (Batmadan yüzüyorlarsa aktif demektir) Aktiflerse ekşi maya ve ön mayanın tamamını ekleyip karıştıralım.

  2. Un ve tuzu da ekleyip karıştıralım. Hafif toparlanan karışımı tezgaha alıp yoğurma kısmına geçelim.

  3. Hamuru iki elimizle ortasından kaldıralım. Tezgaha vurup, elimizdeki kısmı kendimize doğru çekerek hamuru gerelim. Tezgahtaki kısmın üstüne katlayalım. Bu işlemi 8-10 dakika yapıp esnek ve biraz yapışkan bir hamur elde edelim.

  4. Hamuru tekrar yoğurduğumuz kaseye alıp üstünü nemli bir bezle örtelim. Yarım saat arayla üç katlama yapalım. Hamuru katlarken elimizi ıslatalım. (Sıcak havada üç katlama yeterli oluyor)

  5. Tezgahı unlayıp hamuru alalım. Hamuru göz kararı dört eşit parçaya bölelim. Her bezeyi elimizle genişletip uçlarından ortaya doğru katlayalım. Bu işlemi yaparken araya hava hapsetmemiz önemli.

  6. Son olarak elimizdeki parçaları unlayıp ekmek tepsimizin boyutuna göre uzatalım. Uçlarını da sivriltip baget ekmek görünümü vermeliyiz.

  7. Ekmeklerimizi tepside bir saat mayalandıralım. Baget ekmek tepsiniz yoksa bir beze ekmekleri koyup aralarını katlayarak bu şekilde bekletebilirsiniz.

  8. Bu esnada fırını 230 derecede ısıtalım. İçine de bir kaba su koyalım.

  9. Fırın ısınınca ekmeklere kesik atarak ya da fırça ile su sürüp çekirdek serperek fırına verebilirsiniz. 15-20 dakikada pişiyorlar. Afiyet olsun.

Ekşi Mayalı Baget Ekmek Pişirme Önerisi

Altına vurunca tok bir ses geliyorsa ekmekler pişmiş demektir.