Yemek.com
Eataly İstanbul'dan:

Karışık Deniz Ürünleri Kızartması (Gran fritto di pesce) Tarifi

Eataly İstanbul'da taze kalamar halkası, Karabiga karidesi, Karadeniz hamsi ve istavritten oluşan karışık deniz ürünleri kızartması (Gran fritto di pesce) enfes bir seçenek. İrmik unu ile kaplanan deniz ürünleri, derin yağda kızartıldıktan sonra çıtır çıtır servis ediliyor.

Bu leziz tarifin yanı sıra Yemek.com'a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde tarifini alıp fotoğraflarını çektiğimiz diğer Eataly İstanbul tariflerini de evinizde hazırlayabilirsiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 240 gram taze kalamar halkası
  • 12 adet karabiga karidesi
  • 400 gram temizlenmiş karadeniz hamsi
  • 400 gram temizlenmiş istavrit
  • 200 gram semolina (irmik unu)
  • 15 gram deniz tuzu

Kızartmak için:

  • 3 su bardağı ayçiçek ya da fındık yağı

Servisi için:

  • 2 adet orta boy limon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Karışık Deniz Ürünleri Kızartması (Gran fritto di pesce) Tarifinin Püf Noktası

Tavaya aldığınız kızartma yağının yüksekliği en az 10 cm. kadar olmalı.Kızartılmış deniz ürünlerini fazla yağ çekmemesi ve çıtır çıtır kızarması için; un yerine irmik ununa bulayın, fazlasını aldıktan sonra derin yağda kızartın.

Nasıl Yapılır?

  1. Düz bir tabağa çok ince yapıda olan semolina, irmik ununu yayın.

  2. Büyük boy kızartma tavasına yağı aktarın ve 160 derecede ısıtın.

  3. İlk olarak; temizleyip bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu kuruladığınız hamsi ve istavritleri irmik ununa ters yüz ederek bulayın.

  4. Kalamar halkaları ve bütün haldeki temizlenmiş karidesleri de irmik ununa buladıktan sonra kızgın yağda cips kıvamına gelene kadar tüm deniz ürünlerini yaklaşık 4'er dakika kadar kızartın.

  5. Kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına aldığınız kızartılmış deniz ürünlerini fazla yağını bırakması için 2-3 dakika kadar bekletin.

  6. Deniz tuzuyla çeşnilendirdiğiniz kızarmış deniz ürünlerini ince kesilmiş limon dilimleri eşliğinde servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.