Yemek.com
Tava Ağlatan:

Cızbız Bonfile Tarifi

Dar zamanların isimsiz kahramanları döküm tavalarımıza sarılmak için birçok sebebimiz var aslında. Mesela ansızın gelen misafirin, uzatmalı yatılı arkadaşların, keyifli akşamlara bol zaman ayırıp mutfağa kısa zaman ayırmak isteyen herkesin sevgilisi olmak her mutfak gerecinin harcı olmasa gerek.

Hakkını vererek yaptığımız her döküm tava tarifinde ona bu gururu yaşatmak, masamızda cızırdayan lezzetlere kocaman yer açmak en sevdiğimiz ev sahibi atraksiyonu bence.

Her biri eş büyüklüklerde doğranmış birbirinden farklı malzemelerin ahenkle dansına şahit olmak bu kadar kolay aslında. Tavanın dibine ekmek banmayı unutmayın!

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram dana bonfile
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Cızbız Bonfile Tarifinin Püf Noktası

Tava ısındığı zaman buhar çıkacaktır. Bu aşamada tavayı yağlamak için kullanacağınız yağı eklemelisiniz. Zeytinyağının yanma ısısı daha düşük olduğu için uzun pişirim yapacağınız tava yemeklerinde tereyağı ile birlikte kullanmalısınız.

Nasıl Yapılır?

  1. Bonfileleri uzun uzun jülyen şeklinde doğrayın.

  2. Biberleri ortadan ikiye bölerek içersindeki çekirdekleri temizleyin, daha sonra etli kısımlarını alarak boylarını eşitleyin ve her biri bonfile boylarına yakın olacak şekilde jülyen doğrayın.

  3. Tavayı ocağa koyun ve ısınmasını bekleyin. Tavayı yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve bekletmeden biberleri ekleyin.

  4. Biberler suyunu çektikten sonra sarımsağı, etleri ekleyin ve sotelemeye harlı ateşte devam edin. Bu aşamada yemeği, tuz ve karabiber ile aromalandırabilirsiniz.

  5. Etler suyunu çektikten sonra gelişi güzel halka halka doğradığınız soğanları ekleyin, tavayı sallayarak yemeği karıştırın. Dilediğiniz zaman servise hazır. Afiyet olsun!

Cızbız Bonfile Pişirme Önerisi

Ekleyeceğiniz soğanların fazla pişmemesi yemeğe ayrı bir hava ve renk katacaktır. Bu sebeple en son aşamada fazla soteleme işlemi yapmamanızı tavsiye ederim.

Cızbız Bonfile Tarifinin Servis Önerisi

Isıtılmış lavaşların arasında bir harika olduğu gibi, dilerseniz noodle ve ya pilav gibi bir yancı ile de mükemmel bir uyum gösterecektir.