Yemek.com
Şaşırtan Tat:

Çıtır Turşu Kızartması Tarifi

Turşunun en sevilen çeşitlerinden birisi olan kornişon turşuyu daha farklı bir çıtırlıkta denemeye ne dersiniz? Tuzlu bir atıştırmalık olarak, burgerlerin yanına, ana yemeklere yancı olarak pek çok yemeğin yanında servis edebileceğiniz bir lezzet bu. Dışı altın renginde çıtır çıtır kızarıyor, içerisinde de turşunun ekşi tadı damağınıza yayılıyor. Ne kadar lezzetli olduğuna çok şaşıracaksınız!

Sadece kornişon turşu değil, fasulye turşusu, bamya turşusu gibi farklı çeşitlerle de bu tarifi deneyebilirsiniz. Kızartma sevenlerin muhakkak denemesi gereken çıtır turşu kızartması tarifini sizler için yazdık, afiyet olsun!

KALORİ:1 porsiyon için814/kcal
1 porsiyon için;
  • 105 gram karbonhidrat
  • 18 gram protein
  • 35 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 7-8 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Çıtır Turşu Kızartması Tarifinin Püf Noktası

Ekmek kırıntılarının iyice yapışması için karışımın içine bir süre bekletmeli ve aşırıya kaçmayacak bir şekilde süt-un karışımına bulamalısınız.

Nasıl Yapılır?

  1. Salatalık turşularını uzunlamasına yarıya bölün. Kağıt peçeteye veya mutfak havlusunun içine alın ve suyunu çektiğine emin olana kadar dinlendirin.

  2. Bu sırada süt, un, karabiberi bir kaseye alın ve tüm malzemeler birleşinceye dek çırpın. Yayvan bir tabak içerisine de ekmek kırıntıları ve galeta ununu karıştırıp kenara ayırın.

  3. Turşuları sütlü karışıma batırın. Bir çatal yardımıyla karışımdan alıp fazla gelen karışımı süzün ve ardından ekmek kırıntılarının içinde yuvarlayın.

  4. Ekmek kırıntılarının iyice yapışması için 2-3 dakika kadar içinde bekletin ki turşuları buladığınız karışıma iyice yapışsın.

  5. Sıvı yağı hafifçe derin bir tavaya alın ve güzelce ısıtın. Yağın yeterince kızgın olduğuna emin olduktan sonra ekmek kırıntısıyla kapladığınız turşuları birer birer yağın içerisine atın. Çatal yardımıyla çevirerek her tarafının kızardığına emin olun.

  6. Tüm turşuları kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt peçete üzerine alın. İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından servis edin.