Yemek.com
8+ Aylık Miniklere Kahvaltı:

Bebek Omleti Tarifi

8 aylık bebekler için en önemli temel gıda anne sütüdür. Ama bebeğiniz 6. aydan itibaren yavaş yavaş katı gıdalarla tanışmaya başladı ve bebekler için en önemli besin kaynaklarından birisi de tabi ki yumurta. Ancak yumurtanın beyazı alerjen olduğu için 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Tabi ki bu durum bebeğinize nefis bir omlet hazırlamanıza engel değil. Bu krep tadında, içi yumuşacık ve dişleri daha yeni yeni çıkmaya başlayan bebeğinizin kolaylıkla parçalayabileceği lezzetli omlete hayır diyecek bebek olduğunu sanmıyoruz. Hatta bizce biraz fazla yapın, zira sizin de en az bebeğiniz kadar seveceğinize eminiz. Şimdiden afiyetler olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

1 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

3 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı beyaz peynir (tuzu alınmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bebek Omleti Tarifinin Püf Noktası

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Yumurta beyazı alerjen olduğu için 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir. .Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri bir kapta bir çatal yardımıyla ezerek çırpın.

  2. Tereyağını yanmaz tabanlı bir tavaya alın ve hazırladığınız karışımı ilave edin.

  3. Alt tarafını da çevirerek pişirin ve ılık olarak bebeğinize servis edin.