Yemek.com
Biftekli ya da Jambonlu:

Barros Luco Sandviç Tarifi

Sığır eti ve eritilmiş peynirin şekil verdiği Barros Luco, popüler bir Şili sandviçi.  Şili Ulusal Kongre Restoranı'nda başkan Ramón Barros Luco’nun menüde yer alan sandviçlere alternatif olarak jambonlu ve peynirli bir sandviç istemesi üzerine adını almış ve dünya sandviçleri arasına katılmıştır.

Beyaz, baget, kepekli pek çok ekmek çeşidi ile hazırlayabileceğiniz sandviçi; yağlı, eritmelik herhangi bir peynir çeşidi ve bifteğin yanı sıra başkanın aksine salatalık turşusu, domates, belki bir parça hardal ekleyerek daha da zenginleştirmek elinizde.

KAÇ
KİŞİLİK

1 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 dilim sandviç ekmeği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim ince dilimlenmiş biftek
  • 1 dilim monterey jack peyniri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Barros Luco Sandviç Tarifinin Püf Noktası

Eriyebilen, yağ oranı yüksek herhangi bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tavada kızdırın. İnce dilimlenmiş bifteği, arkalı önlü renk alana kadar kısa sürede pişirin.

  2. Sandviç ekmeklerini eti kızarttığınız tavaya alın.

  3. Her iki dilimi de arkalı önlü 2 dakika kadar ısıttıktan sonra bir dilim ekmeğin üzerine biftek ve peynir dilimini yerleştirin.

  4. Tavanın ısısıyla peynir eridiği zaman diğer ekmek dilimini üzerine kapatın ve bekletmeden sıcak olarak servis yapın. Daha çok sayıda hazırlayıp, sevdiklerinizle paylaşın.

Barros Luco Sandviç Pişirme Önerisi

İnce dilimlenmiş biftek yerine jambon kullanabilirsiniz.Ortadan ikiye kestiğiniz sandviç ekmeğinin arasına kızartılmış et ve peynir dilimini yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında sandviçi hazırlayıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.