Yemek.com
Evimizin Mutfağından:

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Karışım Tarifi

''Aman güçten düşmeyelim, bağışıklık sistemini koruyalım'' dediğimizde elimizin gitmesi gereken baharatlardan birisi zerdeçal. Zencefille birleştiğinde vücudumuzun etrafında görünmez bir kalkan oluşturur. Hastalıklara karşı bizi daha güçlü yapar, vücudumuzun mikroplardan arınmasına da katkısı büyük olur. Doğanın bize sunduğu bu en büyük şifa kaynaklarının etkisini birkaç malzeme daha ekleyerek arttırabilir, bağışıklık sistemimizi daha da dayanıklı hale getirebiliriz. Her şeyin şifası biraz kendimizde biraz da doğada saklı aslında.

KALORİ:1 porsiyon için59/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram karbonhidrat
  • 0 gram protein
  • 5 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 küçük boy kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı taze zencefil (yaklaşık 10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Karışım Tarifinin Püf Noktası

Karışımın içerisine propolis, arı poleni gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Zerdeçal miktarını arttırabilirsiniz. Zerdaçalın etken maddesi curcumin sindirimi ve emilimi için yağ ile birlikte tüketmeniz ve emilimi artırmak için karabiber eklemeniz önerilir. 1 küçük kavanoz 4 porsiyon olarak hesaplanmıştır.

Nasıl Yapılır?

  1. Taze zencefilin kabuğunu soyun ve minik minik doğrayıp küçük boy bir kavanozun içerisine alın.

  2. Zerdeçal, zeytinyağı ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. 3 gün içerisinde tamamını tüketin.

  3. Buzdolabında saklarsanız zeytinyağı donacaktır. Güneş almayan, serin bir alanda en kısa sürede tüketmek üzere muhafaza edin. Tüketmeden önce karıştırın. Sabah-akşam 1 yemek kaşığı tüketebilirsiniz.