Yemek.com
Tam Ölçülü:

Ayva Reçeli Tarifi

Sırada tamamen çekirdeğinin vermiş olduğu gül kurusu rengiyle ve lifli yapısıyla kahvaltılarımızın vazgeçilmesi olan ayva reçeli var. Onlarca reçel tarifi arasında kışa en çok yakışan, yazın en çok kıskandığı, kahvaltı sofrasından dokunulmadan kalkamayan ayva reçeli. Unutmamalı ki kaymakla ve tatlılarla olan uyumu, onu diğer reçellerinin bir basamak üstüne taşıyor. Kullanım alanı tamamen yaratıcılığınıza kalmış. Ayva reçelinin renginin güzelleşmesi için ise çekirdeklerinden destek alıyoruz. Birebir ölçü kullanmak da önemli. Karşınızda hem reçel hem de tatlı olarak afiyetle yenen, nefis mi nefis ayva reçeli tarifimiz!

Tarifi ayvaların bol olduğu kış vakitlerinde bolca yapın. Üzerine kaymak ya da dondurma koyarak afiyetle yiyin. Keklerinizin içerisine koyun. Ezerek sos kıvamına getirip kurabiyelerinizin içine ekleyin. Her türlüsü şahane! Bu tadına doyum olmaz tarif için hadi o zaman buyurun! Şimdiden ellerinize sağlık diyor, ayva reçeli tarifimize sizleri buyur ediyoruz.

Ayva reçeli tarifi videosu burada:
KALORİ:1 kavanoz için794/kcal

1 kavanoz için;

  • 2 gram protein
  • 187 gram karbonhidrat
  • 2 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 küçük kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

1 saat

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet orta boy sulu ayva (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı limon suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ayva Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Ayva çekirdeklerini reçele renk vermesi için kullandığınızdan kavanozlarken tencere içerisinden çıkarmayı unutmayın.

Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin.

  2. Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın.

  3. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

  4. Pişirme süresinin sonuna doğru içine limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Ilıklaştıktan sonra kavanozlara bölüştürün, kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.

  5. Afiyetler olsun!

Ayva Reçeli Pişirme Önerisi

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek tam kıvamında reçel elde etmek için en iyi yöntemdir.

Ayva Reçeli Tarifinin Servis Önerisi

Kızarmış ekmeklerinizin üzerine sürerek sabah kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz.

1 Kilogram Ayvaya Ne Kadar Şeker Konur?

Ayva reçeli yaparken 1 kilogram ayva için yaklaşık 2,5 su bardağı toz şeker eklemek yeterli olacaktır. Ayvanın tatlılık seviyesine göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.