Yemek.com
İtalyan - Türk İş Birliği:

Antep Fıstıklı Biscotti Tarifi

Kahvenin yanına ikram edilen ve afiyetle tüketilen biscotti, bir İtalyan kurabiyesi. Kıvamı ve lezzetiyle klasik kurabiyelerden oldukça farklı aslında. Bu durumu ise iki kez pişiyor olmasına borçlu. Tüm malzemelerin karıştırılmasıyla elde edilen pratik hamuru önce kısa bir süreliğine pişiriliyor. Ardından çıkarılıp dilimlenerek yeniden pişiriliyor.

Uzun süre dayanan, kahvenin yanına yemelik, çaya bandırmalık nefis lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tada dönüşüyor. İç malzemeleri ise damak zevklerine göre değişebiliyor. Kuru meyveden taze meyveye, kakaodan çikolataya farklı farklı birçok malzemeyle lezzetleniyor. Bu kez içerisine bizden bir dokunuş ekleyerek Antep fıstıklı hazırlıyoruz biscotti'leri. Biraz daha renk ekleyerek turna yemişi (cranberry) kullanıyoruz.

Paket paket hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşın.

KAÇ
KİŞİLİK

2 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

33 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı badem tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram Antep fıstığı içi
  • 100 gram cranberry
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta beyazı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Antep Fıstıklı Biscotti Tarifinin Püf Noktası

İç malzemelerini dilediğiniz şekilde farklılaştırabileceğiniz gibi dilerseniz portakal kabuğu, limon kabuğu rendesi gibi aromalar kullanarak da lezzetlendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine tereyağını alın ve krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpın.

  2. Ardından üzerine toz şekeri ilave edin ve toz şeker içinde iyice eriyip bütünleşene kadar çırpma işlemine devam edin.

  3. Bu karışımın içine vanilya özütü ve yumurtaları tek tek kırarak ilave edin. Her yumurta ilave edişinizin ardından çırparak karıştırmayı ihmal etmeyin.

  4. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. Antep fıstıklarını iri parçalar haline getirecek şekilde kıyın.

  5. Elediğiniz kuru malzemeleri yumurtalı şekerli karışıma ilave edin.

  6. Üzerine Antep fıstığı ve cranberry'i de ilave ederek spatula yardımıyla tüm malzemeler birbiriyle bütünleşene dek güzelce karıştırın.

  7. Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçaları orta uzunlukta hafif geniş rulolar haline getirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerinin üzerine aktarın.

  8. Üzerine yumurta beyazı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

  9. Çıkarıp oda sıcaklığında 10 dakika kadar soğuttuktan sonra bıçak yardımıyla orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde kesin.

  10. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.

  11. Dilimlediğiniz biscotti'leri ızgara telin üzerine aktarın ve yaklaşık 20-25 dakika rengi çok hafif dönene kadar pişirin.

  12. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Antep Fıstıklı Biscotti Pişirme Önerisi

Fırınların pişirme performansı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle biscotti'leri kontrollü bir biçimde, kızarıp yanmamasına özen göstererek pişirin.