Yemek.com
En Güzel Başlangıç:

Akıtma Tarifi

En güzel sabahların kahvaltıyla başladığını pek tabii biliyoruz. Çocukluğumuza geri döneceğimiz, anılarımızı bize tekrar yaşatacak olan tariflerden birisi de annelerimiz ve büyük annelerimizin, ninelerimizin bizlere hazırladığı o nefis akıtma. Bazen sabahın ilk ışıklarında bizleri mutlu eden, yeri geldiğinde ara öğünlerde tuzlu veya tatlı atıştırmalık yerine geçen vazgeçilmez bir lezzet bizim için.

Anadolu'nun farklı bölgelerinde farklı isimlerle bilinen akıtmanın özü her zaman aynı. Tavada pişen nefis ve yumuşak bir akışkan hamur; içi reçel veya peynirle dolan efsane bir kahvaltılık!

Her evde olan malzemelerle, kahvaltınızı ziyafete çevirmek akıtma tarifi ile bizce daha kolay! Hemen mutfağa girip deneme vakti diyelim, deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!

KALORİ:1 adet için117/kcal
1 adet için;
  • 15 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 5 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Akıtma harcı için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1,5 su bardağı un (yaklaşık 180 g)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker (arzuya göre)

Pişirmek için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, süt ve unu geniş bir kase içerisine koyarak çırpmaya başlayın.

  2. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.

  3. Sıvı yağı da ekleyerek tekrar çırpın. Akışkanlığını koruyan ama hafif kıvam tutan bir harç olmalı. Bu aşamada damak zevkinize göre tuzlu veya tatlı olarak hazırlamak isterseniz şeker veya tuz katın. Dilerseniz sade olarak da hazırlayabilirsiniz.

  4. Tavanızı iyice ısıtın. Sıvı yağdan bir miktar ekleyip bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe akıtma harcını ekleyerek tavayı sallayarak iyice yayın.

  5. Orta-yüksek ateşte pişirirken kenarları ve üstü hafifçe kuruyana kadar pişirin. Yaklaşık 40-50 saniye sürecektir.

  6. Daha fazla kurumasına izin vermeden ters çevirin, bir 30-40 saniye de bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.

  7. Tüm harç bitene dek tavayı hafifçe yağlayarak pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin, afiyetler olsun!

Faydalı Bilgiler: Krep Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Kahvaltıda peynir ve reçelle, akşam yemeklerinde mantar ve tavukla eşsiz kombinler oluşturan krepler, minicik püf noktalarıyla usta ellerden çıkmış gibi olacak. Yemeklerinizi ekmeksiz tamamlayan kreplerin leziz püf noktalarına alalım sizleri: Daha Lezzetli ve İncecik Krepler Yapmanız İçin Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası