Yemek.com
Evi Ocakbaşına Çevirdik:

Adana Kebap Tarifi

Ne kadar zenginleşirse zenginleşsin mutfağımız, ne kadar başka memleketlerden transfer alırsak alalım vazgeçemediğimiz, vazgeçmeyeceğimiz, uzun soluklu yurt dışı gezilerimizin dönüşünde koşa koşa gittiğimiz dürümcüleri söylemeden geçmeyelim. İşte o dürümcüleri eve alıyoruz bugün. Bu tarifle evinizi ocakbaşına çevirmeyi hedefliyoruz. Kaç porsiyon yemek isterseniz, garsona söylerken çekinme durumunu ortadan kaldırmak işte bu kadar kolay. Bir mi bir buçuk mu size kalmış. Yanında kendi lavaşınızı yapıp mezelerinizle birlikte afiyetle yiyin!

Evde yapabileceğiniz, kolay ama bir o kadar da lezzetli Adana kebap sizlerle!

KALORİ:1 porsiyon için282/kcal
1 porsiyon için;
  • 21 gram protein
  • 3 gram karbonhidrat
  • 21 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 600 gram kıyma (kuzu ve dana karışık)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 adet kapya biber (isteğe bağlı)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Adana Kebap Tarifinin Püf Noktası

Izgara telinin yağlanması etlerin pişerken daha fazla lezzetlenmesine yardımcı olacaktır. Bu yağlama için dilerseniz kasabınızdan kuyruk yağı temin edebilir ve kebabınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kıymaya pul biberini ekleyin ve 15 dakika yoğurun.

  2. Sonrasın da tuz, kapya biber ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha yoğurmaya devam edin.

  3. Yoğururken ara ara elinizi ıslatın. Böylelikle yoğurma işlemi daha kolay olacaktır. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.

  4. Kıvam alan kıymadan parçalar koparıp çöp şişlere geçirin.

  5. En az 5-6 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

  6. Süre sonunda ister fırında, isterseniz de tava da pişirebilirsiniz. Fırında pişireceksiniz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar ters yüz ederek pişirebilirsiniz. Dilerseniz pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinde ya da fırın ızgarası üzerinde pişirebilirsiniz.

  7. Yanına bol garnitür ve ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Adana Kebap Pişirme Önerisi

Izgara telinin altına mutlaka bir fırın tepsisi koyun, kebap pişerken yağlar akacaktır. Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir.

Adana Kebap Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz ızgaraya soğan, domates, biber veya ince dilimlenmiş patlıcan dilimleri dizebilir ve yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Etler pişmeye yakın üzerine lavaş ekmeği koyarsanız yağını çekecek ve lezzeti güçlendirecektir.

Adana Kebap Kaç Kalori?
1 porsiyon Adana kebap 282 kaloridir.