Yemek.com

Sadece 3 Günde 5 Kiloya Kadar Zayıflattığı Söylenen Şok Diyet: Patates Yoğurt Diyeti

12 Haziran 2020

Bir ya da birkaç malzemenin başrolde olduğu, çilek diyeti, hurma-yoğurt diyeti gibi diyetler, hızlı kilo verdirdiği söylendiği için her dönem en çok konuşulan diyetlerden oluyor bildiğiniz gibi.

Kısa sürede etkili sonuçlar verdiği için en çok merak edilenler arasında yer alan bu şok diyetlerden birini, patates yoğurt diyetini keşfedelim diyoruz bugün. Patates ve yoğurt gibi mutfaklarımızdan neredeyse eksik etmediğimiz iki malzemeyle yapıldığı için çok talep gören bu diyet nasıl yapılır, ne gibi faydaları vardır birlikte öğrenelim diyoruz.

Siz de "Neymiş bu patates-yoğurt diyeti, nasıl yapılıyormuş acaba" diye merak ediyorsanız buyurun sizi hemen aşağıya doğru alalım, patates yoğurt diyetini tüm yönleriyle tanıyalım.

Patates yoğurt diyeti nedir?

Adından da anlaşıldığı gibi patates yoğurt diyeti, bu iki malzemeden oluşan bir beslenme programına sahip olan, sınırlı malzemeyle etkili sonuç almayı hedefleyen bir diyet. "Şok diyet" olarak da anılan ve uzun süreli uygulanması asla önerilmeyen diyetler arasında yer alan patates yoğurt diyeti, hemen her evde bulunan patates ve yoğurt ile yapıldığı için son zamanlarda kilo vermek isteyenlerin sıkça başvurduğu diyet programlarından biri haline geldi.

3 günde 5 kiloya dek kilo verdirdiği iddiasıyla yola çıkan bu beslenme listesinde et, tavuk, balık, farklı sebzeler, baklagiller asla yer almıyor, tüm listenizi su hariç sadece haşlanmış patates ve yoğurt oluşturuyor. "Patatesi haşlamasam da başka türlü pişirsem?" olur mu diye düşünenler için de yanıt vermiş olalım: Ne yazık ki hayır. Patatesi 3 gün boyunca yalnızca haşlayarak yemeniz öneriliyor, fırınlama, kızartma gibi seçenekler söz konusu olmuyor.

Patates yoğurt diyeti nasıl yapılır?

Patates yoğurt diyetinin ne olduğunu kısaca öğrendiğimize göre geçelim en merak edilen kısma yani bu diyetin uygulanışına. 3 günlük örnek patates yoğurt diyeti şöyle:

1.gün
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 8 yemek kaşığı yoğurt
Gün içinde: Bol su ve yeşil çay (çayı en fazla 3 fincan tüketebilirsiniz)

2.gün:
Kahvaltı: 4 yemek kaşığı yoğurt
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 3 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 8 yemek kaşığı yoğurt
Gün içinde: Bol su ve yeşil çay (çayı en fazla 3 fincan tüketebilirsiniz)

3.gün:
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 3 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 4 yemek kaşığı yoğurt
Gün içinde: Bol su ve yeşil çay (çayı en fazla 3 fincan tüketebilirsiniz)

Her öğün aynı iki malzemeyi yemek çok rahatsız verirse onlara farklı lezzetler katmak için pul biber gibi farklı baharatlardan ve dereotu, nane, taze soğan gibi yeşilliklerden destek alabilirsiniz. Seçtiğiniz baharat ve yeşilliklerin de kalorisiz olmasına özen göstermelisiniz tabii.

Patates yoğurt diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Patates yoğurt diyeti besin çeşitliliği açısından çok sınırlı bir diyet olduğu için onu uygulamaya karar verenlerin şu noktalara mutlaka dikkat etmesi gerekiyor:

  • Öncelikle bu diyeti asla ama asla doktorunuza, diyetisyeninize danışmadan yapmamalı, onlardan onay almadığınız hiçbir diyet programını denememelisiniz.
  • Bu diyet listesi oldukça sınırlayıcı bir liste olduğundan asla 3 günden fazla uygulamamalısınız.
  • Uygulamanız durumunda eğer kendinizi çok bitkin, yorgun, halsiz hisseder tansiyon düşüklüğü, göz kararması, mide bulantısı gibi durumlar yaşarsanız mutlaka diyeti sonlandırmalı ve şikayetlerinizin devam etmesi durumunda hemen doktorunuza danışmalısınız.
  • Diyeti uygularken kullanacağınız yoğurdun az yağlı sütten hazırlanmasının kilo verme sürecine katkı sağlayacağını unutmamalısınız.
  • Gün içinde bolca su içmeyi ihmal etmemeli, en az 2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Son olarak, patates sebebiyle bolca nişasta içeren bir beslenme programı olduğundan şeker hastalarının bu programı uygulaması önerilmiyor, aklınızda bulunsun.
  • Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.