Yemek.com

Çok Su Bırakmasın, Rengini Kaybetmesin: Ispanak Nasıl Sotelenir?

20 Kasım 2020

Hepimizin aklına Temel Reis sayesinde güçlenmemize katkı sağlayan enfes bir sebze olarak kazındı.

Ispanak nasıl sotelenir?

Ispanaklarınızı sotelemeden önce mutlaka yıkıyorsunuz. Bu yıkama aşamasında dikkat etmek gerekenler var.

Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra mutlaka fazla sularının süzülmesi için bekletin. Hafif kuru olmaları, soteleme aşaması için oldukça önemli. Gelelim sote işlemine. Döküm tava ya da tencerelerde soteleme işlemini yaparsanız hem lezzetini hem de besin değerlerini korumuş olursunuz. Elinizden geldiğince bu tarz pişirme araçlarını kullamanızı öneririz. Sadece ıspanak soteleyecekseniz işlemi tavanızı hafifçe ısıtıp yağı ekleyin. Yüksek ateşte soteleme işlemi yapmayın. Ardından sotelemek istediğiniz ıspanakları tavaya azar azar ilave edin. Her ilave ettiğiniz ıspanaktan sonra güzelce karıştırın ve ardından yeni ıspanakları ekleyin. Ispanakları birden eklemek ve yüksek ısı kullanmak ıspanaklarınızın çok su bırakmasına neden olacaktır. Bu şekilde ilave ettiğinizde renkleri de kaybolmaz. Hafifçe pişirdikten sonra tam ocaktan almadan önce tuz atın. Soteleme anında ilave etmeyin.

Ispanaklarınızı sebzelerle sotelemek isterseniz, özellikle soğan, mantar gibi sebzeleri kullanacaksanız, öncelikle o sebzeleri soteleyin. O sebzeler sularını salıp çektikten sonra ıspanakları yine azar azar ilave ederek kavurun. Bu sayede yine su bırakmadan ve lezzet kaybı yaşamadan sotelemiş olursunuz.

Ispanak sotesinin üzerine yumurta kırmak isterseniz de hafif soteledikten sonra tam ıspanaklar pişmeden ilave etmenizi öneririz.