Yemek.com

Kabuğu Kolaylıkla Soyulsun, İçi Yumuşacık Olsun: Haşlamadan Kestane Nasıl Pişilir?

11 Aralık 2020

Takvimler kış aylarını göstermeye başladığı zaman tezgahlarda kestanelerin de hakimiyeti başlar. Sokaklardaki arabalardan hafif yanık kestane kokusu yayılır. Soğuk havalar ilaç gibi gelir lezzetiyle. Kestane, nostaljik lezzetlerden de biridir. Küçüklüğünüzde kocaman kuzine sobaların yanında oturup kestane yemişseniz, o nefis kestanelerin lezzeti damağınızdan asla silinmemiştir, eminiz.

Aldığınız kestaneleri haşlamadan, içleri yumuşacık şekilde soymanın sırları burada!

Haşlamadan kestane nasıl pişirilir?

Kestane pişirirken en çok sorun yaşanan konuların başında içinin tam pişmemesi ve kabuğunun rahatlıkla çıkmaması geliyor. Kestane bazen çok fazla pişip dış kabuğu hızlıca yanabiliyor ve iç kısmı da kuru kalabiliyor. Bu da kestanenin lezzetini doya doya çıkarmaya engel olan durumlardan oluyor. Kestaneyi en hızlı ve lezzetli bir şekilde pişirmek için fırından destek almak yeterli.

Bir kaba sıcak su koyun. Kaba çizdiğiniz kestaneleriaktarın. Suyun kaynar olmayan sıcak bir su olmasına dikkat edin ve yaklaşık 10 dakika kadar kestaneleri suda bekletin. Kestaneleriniz çok büyükse 15 dakika bekletmeniz yeterli.

Kestanenin sertliğine göre 20-30 dakika civarı kestanelerinizi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerindeki kabukların hafif ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Bu kestanelerinizin piştiğinin göstergesi. Fırından alıp poşetten çıkarın. Kuru ve temiz bir mutfak bezinin arasına alıp soğutun ya da kapağını kapatabileceğiniz cam bir saklama kabına aktarıp hafif terletin. Ardından hafif soğuyunca kabukları kolaylıkla ayrılacaktır. Kestaneleriniz afiyetle tüketmeye hazır. Şimdiden ellerinize sağlık!