Yağından Kremine Faydaları Say Say Bitmeyen Sıra Dışı Bir İsim: At Kestanesi
20 Şubat 2020Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan at kestanesinin birçok farklı yararı vardır. İçeriğinde bulunan güçlü çözücüler sayesinde özellikle kramp ve tutulmalara iyi gelen at kestanesi, her ne kadar normal kestaneye benzese de yarar ve tat bakımından farklılık gösterir. 1500'lü yıllarda keşfedilen ve o günden bu yana pek çok farklı alanda kullanılan at kestanesi; krem, çay, ve yağ olarak da tüketilmektedir. Ayrıca at kestanesi balsamı ve at kestanesi jeli de ek tedavi amaçlı kullanılan ürünlerdendir.
At kestanesi nedir?
Hint kestanesi olarak da bilinen at kestanesi, yüksek ağaçlarda yetiştirilen bir süs bitkisi olarak dikkat çeker. Büyük yapraklara sahip olan bu bitki, nisan ve temmuz aylarında çiçek açar. Yüksek oranda P vitamini içeren at kestanesi, içerisinde bulunan eskülen esasından dolayı özellikle kan dolaşımını konusunda benzersiz bir etki gösterir. Hem kabuğu, hem meyvesi hem de tohumu birçok farklı tedavide ek besin ve tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.
At kestanesi faydaları nelerdir?
At kestanesi yağı faydaları nelerdir?
At kestanesi kremi faydaları nelerdir?
At kestanesi nasıl kullanılır?
At kestanesi; dikkatli bir şekilde toplanması ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle ilaç sanayisinde ve kozmetik dünyasında kullanılan bu besin, pek çok hastalığa şifa niteliği taşır. Meyveleri kabuğundan çıkartarak bir kavanoz içerisinde 45 gün zeytinyağı ile bekleterek at kestanesi yağı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz kabuklarını ezebilir, bir yemek kaşığı at kestanesi kabuğuna 3 bardak su ekleyerek çayını da yapabilirsiniz. Her ne kadar şifalı bir besin olsa da az miktarda zehir içerir. Bu yüzden kullanımı sırasında mutlaka dikkat etmelisiniz.
At kestanesi ağacı nerelerde yetişir?
At kestanesi; 15-30 metre yükseklikteki ağaçlarda yetişen bir bitkidir. Birçok tedavide kullanılan at kestanesi, 5-7 yaprakçıklı ve çiçekleri baharda açan, üzeri dikenli ve kalın gövdeli bir ağaca sahiptir. Ana vatanı Hindistan olmasına rağmen, Türkiye'de ve Avrupa'da süs bitkisi olarak ve peyzaj için kullanılmaktadır.