Küf, ne yazık ki oldukça can sıkıcı bir durum, hele bir de yiyeceklerse küflenen, epey üzücü oluyor. İnsan "Ben onu yiyecektim ama daha" diye hüzünleniyor, hevesi kursağında kalıyor, o yiyeceği durduk yere çöpe atmak zorunda kalmak üzüyor.
Yiyeceklerinizin de sizin de sağlığınız yerinde kalsın, yediklerinizin lezzetini onlar bitene kadar çıkarın.
-
Zeytinleri sakladığınız kaba mutlaka bir miktar zeytinyağı ekleyin ve her gün bir kez kabı çalkalayın
Zeytinyağını kabın ağzına kadar doldurmayın, aksi halde zeytinleriniz yumuşayacaktır. Az bir miktar zeytinyağı koyup her gün bir kez sakladığınız kabı çalkalayarak zeytinleri küften ve yumuşama ihtimalinden koruyabilirsiniz. Çalkalarken kabınızın kapağını açmayın.
-
Reçelleri küften korumak için kavanozun kapağını hava almayan bir şekilde kapayın ve ters koyun
Reçellerin küflenmesinin birçok nedeni olduğunu söylemeden de geçmeyelim. Eğer reçeli yaparken yeteri kadar kaynatmadıysanız, yaparken tahta kaşık yerine başka bir kaşık kullandıysanız ya da reçeli koyduğunuz kavanozu dezenfekte etmediyseniz reçeliniz daha hızlı küflenecektir. Bu yüzden reçel yaparken tüm bu noktalara dikkat etmeniz gerekir.
-
Yeşil soğan ve sarımsakları su dolu cam kavanozlarda ve güneş gören yerlerde saklayın
Yeşil soğan ve sarımsakları buzdolabına koyuyor sonra küflenmiş, birbirine yapışmış ve sulanmış yapraklarıyla karşılaşıyorsanız onları cam kavanozda, bir miktar suyun içine koyun ve güneş gören yerlerde tutun. Küflenmeden, çürümeden daha uzun süre kalacaklardır.