Yemek.com
Aslında Çok Kolay:

Zürafa Desenli Rulo Pasta Tarifi

Rulo pastanın en güzel, en havalı sunumlu haliyle tanışın. Karşınızda zürafa desenli rulo pasta tarifi! Bu tarifin özelliği daha öncesinde desenlerinin irili ufaklı çizilmiş olması. Bunun için çıktı alıp pişirme kağıdınızın üzerine aktarabilir ya da kendi ellerinizle desenlerini çizebilirsiniz. Sonrası zaten çok pratik.

Mutlaka oda sıcaklığında dinlendirilmiş yumurtalar kullanmaya özen gösterin. Beyazlarını ve sarılarını ayırıp tarifte belirttiğimiz şekilde çırpın. Fırında kontrollü bir şekilde pişirin ki kurumasınlar, sararken de dağılmasınlar ya da kırılmasınlar. Nefis tarifimize bekliyoruz sizi.

Çayın yanına şık sunumuyla şahane bir pasta var!

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

İçi için:

  • 1 paket kakaolu puding
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet orta boy muz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Zürafa Desenli Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası

İlk sıcaklığını attıktan sonra mutlaka bir bezle ya da pişirme kağıdıyla sarın. Pişirme kağıdınızın üzerine çizeceğiniz zürafa desenlerini bilgisayar çıktısı olarak alıp pişirme kağıdının altına koyarak da yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları beyazına ve sarısına ayırın. Beyazlarını iki katına çıkana kadar çırptıktan sonra toz şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.

  2. Ardından yumurta sarılarını tek tek karışıma ilave ederek bir tur daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.

  3. Kek harcından 5-6 yemek kaşığı kadarını bir kenara ayırın ve ayrıdığınız kısmın içerisine kakao ekleyerek çırpın.

  4. Bir pişirme kağıdının üzerine zürafa desenleri çizin. Desenlerinin içlerini kakaolu harç ile geriye kalan yerleri ise sade harç ile doldurun. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

  5. O sırada pudingi paketin arkasında yazan şekilde pişirin. Ocaktan alınca içerisine tereyağı koyun ve güzelce karıştırın. Oda sıcaklığında dinlendirin.

  6. Kekinizi fırından alın. İlk sıcaklığı geçince bez yardımıyla sarın ve soğumaya bırakın. Ardından içini pudingle doldurup muz yerleştirerek yeniden sarın. Buzdolabında bir süre dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Zürafa Desenli Rulo Pasta Pişirme Önerisi

Kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.