Yemek.com
Bahar Tadında:

Yoğurtlu ve Çilekli Muffin Tarifi

Mevsim bahar olunca, o tatlı, kırmızı, mis kokulu çilekler tezgahlarda boy göstermeye başlayınca, yaşamak ne kadar da güzel. Çileği ne kadar çok sevdiğinizi biliyoruz. Peki güzelim çilekler geldi ve sofralarımızın olmazsa olmazı yoğurtla buluştu desek? Yetmedi, bir de muffin oldular desek? Burnunuza, fırından yeni çıkmış mis gibi yoğurtlu ve çilekli muffinlerin kokusu gelmeye başladı bile öyle değil mi?

Fazla söze hacet yok sanırız. Çok pratik, çok hızlı ve çok lezzetli bu tarifi hazırlamak için sadece bir çırpma teline sahip olmanız yeterli. Öyle mutfak robotlarına, elektrikli mikserlere gerek dahi yok. O derece kolay, o derece rahat bir lezzet. Çileğini kapan, mutfağa koşsun.

 

 

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı çilek (küçük küçük doğranmış)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Toz şekeri, yumurtayı, yağı, sütü ve toz vanilini derince bir kaba alıp, bir çırpma teliyle güzelce çırpın. Tüm malzemelerin güzelce birbirine karıştığına emin olana dek çırpma işlemini sürdürün.

  2. Bu karışıma unu , kabartma tozunu ve tuzu ilave edip, malzemeler homojen bir şekilde dağılana dek karıştırın. Ama çok fazla çırpmanıza gerek yok. Un, karışımın içinde güzelce dağılana dek çırpmanız yeterli.

  3. Karışıma yoğurdu ekleyin ve biraz daha çırpın, ardından çileklerin yarısını ekleyip, bir kez daha karıştırın.

  4. Karışımı muffin ya da cupcake kalıplarına paylaştırın. Eğer büyük boy kalıplar kullanıyorsanız 6 adet yeterli olacaktır. Ancak kalıplarınız daha küçükse 8-10 adet kalıp gerekebilir.

  5. Tüm karışımı bu şekilde, kalıplara paylaştırdıktan sonra, kalan çilekleri tüm muffinlerin üstüne paylaştırın ve parmağınızla hafifçe bastırarak gömülmelerini sağlayın.

  6. En üste de 1 yemek kaşığı toz şekeri serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

Yoğurtlu ve Çilekli Muffin Pişirme Önerisi

Taze ya da dondurulmuş çilek kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre çilek yerine frambuaz ya da yaban mersini de kullanabilirsiniz. Eğer taze meyve yerine dondurulmuş meyve kullanacaksanız, pişirme süresini 5 dakika daha uzun tutabilirsiniz.