Yemek.com
Sar, Sarmala:

Ton Balıklı Wrap Tarifi

Ton balıklı sandviçe farklı bir alternatif, atıştırmalık ton balıklı wrap tarifi. Krema, salatalık ve kapari turşusu dışında dereotundan lezzetini alan dip sos karışımı tortilla ekmekleriyle sarıp sarmalanmak için can atıyor.

Tek atımlık ve farklı bir tarife can vermeye hazır mısınız?

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşusu
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 4 adet kıvırcık marul yaprağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ton Balıklı Wrap Tarifinin Püf Noktası

Konserve ton balığının suyunu iyice süzdürdükten sonra kremayla karıştırın.

Nasıl Yapılır?

  1. Ton balıklı iç harcı hazırlamak için; konserve ton balığının suyunu süzdürün. Dereotu yaprakları ve kapari turşusunu incecik kıyın. Kıvırcık marul yapraklarının sert kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkayın.

  2. Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın.

  3. Küçük parçalar haline gelen konserve ton balığını; krema, incecik kıyılmış dereotu, kapari turşusu ve salatalık turşularıyla harmanlayın.

  4. Tortilla ekmekleri üzerine ton balıklı karışımı bolca sürün. Marul yapraklarını ve şeritler halinde kesilmiş salatalık parçalarını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın.

  5. Küçük ikramlıklar hazırlamak için; wrap'leri, dört eşit parçaya böldükten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Ton Balıklı Wrap Tarifinin Servis Önerisi

Krema yerine olgunlaşmış avokado püresi ve arzu ettiğiniz baharatları kullanarak da wrap hazırlayabilirsiniz.Seviyorsanız tortilla ekmekleri üzerine bir parça hardal sürdükten sonra da wrap hazırlığına başlayabilirsiniz.