Yemek.com
Damaklara Mayhoş Tat:

Tereyağlı Frambuaz Sos Tarifi

Mayhoş soslara bayılanlar burada mı? Buradaysa, doğru tariftesiniz! Frambuazın kendine has aroması limonun ekşisiyle birleşecek; tereyağı sosa hem kıvam hem de parlaklık katacak. Hazırlaması ise oldukça pratik!

Tereyağlı frambuaz sos tarifi, hazırlandıktan sonra soğuk bir şekilde dilediğiniz tatların üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ayrıca; sos oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında ağzı kapalı şekilde yaklaşık 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz:

KAÇ
KİŞİLİK

1 kase

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı frambuaz (150 gram)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (55 gram)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Frambuazları blenderdan geçirin ve süzün.

  2. Süzdüğünüz sıvıyı, şeker, yumurta sarıları, limon kabuğu ve limon suyu ile bir sos tavasına koyup şeker eriyene kadar karıştırın.

  3. Tavaya soğuk tereyağlarını ufak parçalar halinde koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak sosu yaklaşık 5 dakika pişirin.

  4. Sosu tavadan hemen farklı bir kaba alın ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında ağzı kapalı şekilde yaklaşık 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Sosu soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.