Yemek.com
Tam Ölçülü:

Sufle Tarifi

Lezzetine bayılacağınız, bir kaşık daha almak isteyeceğiniz bir tatlı. Mutfağınıza konuk olduğumuz sufle tarifi ile çikolata krizleri son bulacak, her daim bu tarif hazırlanacak.

Hazırlanması pratik, tam ölçülü tarifimize davetlisiniz. Mutfakta hazırsa, sufleyi hazırlamaya başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

 

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

8 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 160 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve beyazını ayıralım. Yumurta beyazlarının içine bir tutam tuz atarak kar olacak kıvama gelene kadar çırpın.

  2. Tereyağını eritip çikolatanın üzerine ekleyin ve un ile karıştırın. (Krem çikolata kullanmıyorsanız benmari usulü çikolatanızı eritin.)

  3. Yumurta sarılarını çikolataya ekleyip mikserde karıştırın ve üzerilerine yumurta aklarını 3-4 kerede ekleyin. Katlama usulü şeklinde çikolatalı harca yumurta aklarını söndürmeden yedirin.

  4. Fırınınızı 180 dereceye açın. Sufle kablarını yukarı dogru yağlayın bu suflenizin kabarması için yol olacaktır ve harcı pay edin.

  5. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Sufle Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.

Sufle Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.