Yemek.com
Bitmesin İstersin:

Sıcak Çikolata Tarifi

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, içimizi ısıtan, huzur dolu bir anı paylaşmaya ne dersiniz? Ev yapımı sıcak çikolata tarifi ile kendinizi ödüllendirin ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapın! Bu kolay tarif, sadece çikolata sevenleri değil, tüm aile bireylerini sıcacık bir içecek ile buluşturacak. Şimdi, sıcak çikolatanın muazzam lezzetini evinizin konforunda yakalamaya hazır mısınız? Dumanı tüten sıcak çikolatanın yanında bir dilim kek de hiç fena olmaz.

Farklı aromalarla sıcak çikolata hazırlamak isterseniz süt ve kakaoyu kaynatırken içerisine çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Benim sıcak çikolatam bol çikolatalı olsun derseniz de benmari usulü erittiğiniz çikolatadan bir yemek kaşığı kadar bardağınıza katabilirsiniz. Çikolatayı en doğru şekilde nasıl eriteceğiniz konusunda rehberiniz olacak çikolata nasıl eritilir içeriğimizi de paylaşmış olalım. Afiyetler olsun!

 

KALORİ:1 porsiyon için184/kcal

1 porsiyon için;

  • 24 gram karbonhidrat
  • 8 gram protein
  • 6 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2,5 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya göre)
  • 20 gram bitter çikolata

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sıcak Çikolata Tarifinin Püf Noktası

Bitter çikolata yerine damak zevkinize göre sütlü çikolata ekleyebilir ya da yarı oranda katabilirsiniz. Çikolata miktarı için 60 gram klasik kare çikolata paketinin 1/3 oranında eklemeniz yeterli olur. Arzuya göre şeker yerine çikolatayı ekledikten sonra 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Farklı aromalar katmak için sütü kaynatırken içerisine tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak çikolata için ilk olarak bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Üzerine kakaoyu koyup ocakta sürekli karıştırarak hafif kaynatın.

  2. Ardından, süt karışımını ocaktan alın ve çikolatayı ekleyin. Birkaç dakika boyunca çikolataların tamamen erimesi için sürekli karıştırın.

  3. Sıcak çikolatanızı bardağa doldurun. Arzuya göre üzerine çikolata rendesi ya da marshmallow ekleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Sıcak Çikolata Pişirme Önerisi

Kakaoyu eklerken sürekli karıştırın ve topaklanmamasına özen gösterin.

Sıcak Çikolata Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre üzerine çikolata rendesi ya da marshmallow ekleyebilirsiniz. Süsleme olarak tarçın çubuğunu kaşık gibi kullanabilirsiniz.