Yemek.com
İster Tatlı İster Tuzlu:

Rus Usulü Peynirli Tembel Köfte Tarifi

Bu sabah tabağımda Rus mutfağı esintileri var. Peynirli tembel köftesi karşınızda.

Rusların damak zevki ve geleneksel yemeklerini seviyorum. Bu yüzden ara ara sizinle de paylaşıp bu leziz tatları tanımanızı istiyorum.

Sırnıki tarifini bilirsiniz. Aslında peynirli tembel köfte de onun haşlanmış versiyonu ve bu tarifi tatlı-tuzlu olarak çeşitlendirmek tamamen size ve hayal gücünüze kalmış.

O yüzden size baz bir tarif bırakıyorum.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

8 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 6 kare bitter çikolata

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur kıvamında harç elde edin. Ceviz büyüklüğündeki hamurların içine yarım kare bitter çikolata yerleştirip yuvarlayın.

  2. Kaynayan suya atıp yaklaşık 8-9 dakika haşlayın.

  3. Tatlı yapmak isterseniz hamura şeker, bal, pekmez gibi tatlandırıcı ekleyebilirsiniz, benim gibi dolgulu bir köfte yapmak isterseniz içine malzemeyi koyup yuvarlayabilirsiniz.

  4. Sade yapıp çeşitli reçeller, çikolata sos veya frosting ile tüketebilirsiniz. Tuzlu isterseniz de biraz tuz ekleyip farklı dip soslarla tüketebilirsiniz veya kaşar dolgulu vs hazırlayabilirsiniz.