Yemek.com
Mis Gibi Kokar:

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Bugüne kadar bildiğiniz portakal kabuğu reçel tariflerini bir kenara kaldırın. Sizler için bu nefis mi nefis, misler gibi kokan tarifi hazırladık! Portakal kabuğu portakalın kendisinden çok daha faydalı. Kötü kolestrolü düşürür. Kilo vermenizi sağlar. Damar tıkanıklığını ve plaka oluşumunu önler. A ve C vitamini için iyi bir kaynaktır. Böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur. Yüksek tansiyon, kalp krizi ve inme riskini azaltır. Böylesine faydalı bir şeyin reçeli de harika oluyor. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve tarifimize buyur ediyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

20 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 7 adet portakal
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 büyük su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet vanilya

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce portakalların üzerini bıçakla hafif kazıyor ve yıkayıp ortadan ikiye bölüp sıkıyoruz.

  2. Sonra bir tencereye suyu koyup bir tülbentin içine tarçın ve karanfilleri koyup ağzını bağlıyoruz.

  3. Kaynatıyoruz, kaynayan suyu döküp yeniden su koyup kaynatıyoruz. Bu işlemi en az üç defa tekrarlıyoruz. Soğuk su koyup bir çay kaşığı ile fazla bastırmadan kabukların içindeki beyaz kısmı temizliyoruz

  4. Temizlediğimiz kabukları çıkıyoruz sonra ister kare, ister ince uzun doğruyoruz. Doğrama işi bitince tencereye bir çay bardağı suyu koyup çubuk tarçın ve karanfilleri bir tülbente sarıyoruz. Tencereye atıyoruz.

  5. Sırası ile doğradığımız kabukları, portakal suyunu ve toz şekeri atıp ocağı yakıyoruz. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca vanilyayı atıp karıştırıp limon suyunu koyuyoruz.

  6. Beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyunca düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.

  7. Dilediğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun!