Yemek.com
Şipşak Hazır:

Pizza Tadında Milföy Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarına, çay saatine, ara sıcak olarak her türlü öğünde tüketebileceğiniz ve inanılmayacak kadar pratik bir milföy tarifiyle tekrar karşınızdayız. Pizza hazırlamak için vakti veya enerjisi olmayan fakat aynı lezzeti yakalamak isteyenler için minik lokmalar halide hazırladığımız pizza tadında milföy tarifini bizce çok seveceksiniz

Bu tarifin de yer aldığı, Yasemin Şef'in Çat Kapı için hazırladığı doğum günü tariflerini buradan izleyebilirsiniz:

KAÇ
KİŞİLİK

8 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 yaprak milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 8 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet kokteyl sosis
  • 4 dilim sucuk (kalın dilimlenmiş)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Milföy hamurlarını bir kurabiye hamuruyla yuvarlak şekilde kesin. Dilerseniz sadece ikiye keserek kare şeklinde de kullanabilirsiniz.

  2. Domates püresini bir kaseye alın, üzerine kekik ve sarımsak tozunu ekleyip karıştırın. Ardınan her bir milföy üzerine birer yemek kaşığı koyun ve hafifçe yayın.

  3. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

  4. Sosisleri yuvarlak yuvarlak doğrayın. Sucuk dilimlerini de 4 parçaya ayırın. Her milföy üzerine sosis ve sucuktan ikişer parça koyun.

  5. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsi üzerindeki milföyleri önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında güzelce renk alıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis ederek afiyetle yiyin.