Yemek.com
İster Meze, İster Kahvaltılık:

Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler Tarifi

İçi doldurulabilecek her gıdanın içini doldurup leziz ve gösterişli bir yemeğe çeviren bizler, kırmızı biberi de es geçmedik.Bildiğimiz, klasik anlamda dolma standartlarının dışında olsa da kırmızı biber dolması lezzeti ve gösterişiyle kendini kabul ettiriyor. Yapması da pek pratik. Hafif közlenmiş biberlerin içerisine şipşak hazırlanan peynir dolgusu giriyor. Üzerine de zeytinyağı gezdiriliyor. İster mezelik, ister kahvaltıda afiyetle tüketmelik bir lezzet karşınızda. Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için180/kcal
1 porsiyon için;
  • 11 gram protein
  • 3 gram karbonhidrat
  • 15 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5-6 adet küçük boy kapya biber
  • 1/2 kase beyaz peynir
  • 1/2 kase lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Peynir ve çörekotunu bir kapta karıştırın. Bu aşamada içerisine dilerseniz farklı baharatlar veya taze yeşillik de ekleyebilirsiniz.

  2. Biberlerin sap kısımlarını kesin ve içini temizleyin.

  3. Biberlerin içine peynir ve çörek otu karışımını doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biberleri 20 dakika kadar pişirin.

  4. Pişen biberleri servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Maydonoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler Tarifinin Servis Önerisi

Fırından ilk çıktığında çok sıcak olacaktır, oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis edin.