Yemek.com
İyi Kalpli:

Pamuk Poğaça Tarifi

Adı üzerinde bir poğaça, yumuşak poğaça olarak da nam salan pamuk poğaça tarifi. Kimi zaman önceden hazırlanan iç harçla, kimi zaman da içi boş olarak hazırlanan bu puf gibi kabarmış poğaçalar lezzetli mi lezzetli kahvaltılık. Biz onları patatesli ve kurutulmuş domatesli olarak hazırladık ancak siz arzu ettiğiniz peynir çeşidini kullanabilir ya da sonradan mini minnak sandviçler hazırlamak üzerine içi boş poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Var mı fırından yeni çıkmış sıcak poğaça gibisi? Kısa bir süre dinlendirin onları, demleyin çayı, kahvaltı sofrasını kurup çağırın tüm sevdiklerinizi.

Siz de tarifimizi deneyin, yorumunuzu paylaşalım:

z087: Tarif denedim çokçok güzel oldu ellerinize sağlık

KAÇ
KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Poğaça hamuru için:

  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/2 paket yaş maya (21 gram)
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3 adet kurutulmuş domates
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pamuk Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Pamuk poğaçaları içi boş olarak da hazırlayabilir, sandviç şeklinde arzu ettiğiniz malzemelerle de servis edebilirsiniz.Fırından çıkan sıcak poğaçaları oda ısısında 5 dakika kadar dinlendirin.Unu azar azar ekleyip hamurun kıvamını kontrol edin. Yumuşak, pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.Kullandığınız fırın tipine göre pişirme süresi ve poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.

  2. Maya tamamen eridikten sonra sıvı yağı katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın. Elenmiş un ve tuzu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.

  3. Elde ettiğiniz yumuşak ve ele yapışmayan hamurun üzerini nemli ve pamuklu bir bezle kapatıp 45 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

  4. İç harcı için; kabuklu olarak haşlayıp sonradan kabuğunu soyduğunuz haşlanmış patatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Zeytinyağında beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri minik minik doğrayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız tüm malzemeyi karıştırın.

  5. Mayalı hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde açın. Orta kısımlarına az miktarda hazırladığınız iç harçtan yerleştirin. Kapatıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

  6. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bir yumurta fırçası yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin. Son şeklini alan poğaçaları tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika daha bekletin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak poğaçaları çok fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.