Yemek.com
Ben Bunu Yerim:

Milföy Odalı Pasta Tarifi

Bu tarifi farklı kremalarla veya artan değişik malzemelerinizi değerlendirirken de deneyebilirsiniz. Kolaylığına ve tadına hayran kalacağınız milföy odalı pasta tarifini sizin için hazırladık, şimdi deneme sırası sizde. Haydi mutfağa!

Ferhat Şef'in hazırladığı bu nefis pastanın yapılış videosunu buradan izleyebilirsiniz:

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 180 gram bitter çikolata
  • 200 ml. krema
  • 3 yemek kaşığı vişne reçeli

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Milföyleri uzun şeritler halinde kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. Üstlerine toz şeker serpin ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin ve ardından soğutun.

  2. Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün.

  3. Ganaj için kremayı kaynatın ve minik parçalara böldüğünüz çikolataların üstlerine dökün ve eriyene kadar karıştırın.

  4. Kullanacağınız kalıbın içini streç film ile kaplayın. Tabana az miktar krem şanti sürün ve üzerine aralarında boşluk kalacak şekilde bir sıra milföy koyun.

  5. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Milföylerin üzerine az miktar şanti sürüp son kata geçmeden araya çikolatayı dökün. Son katın milföylerinin tabanları yukarı bakacak şekilde dizin ve kalan şantiyi ekleyin.

  6. Pastayı streç filimle kaplayın en az bir saat derin dondurucuda ardından da buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz zaman ters çevirip üzerine vişne reçeli gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!