Yemek.com
Sütlü Tatlıların En Hafifi:

Magnolia Tarifi

İçinde yumuşacık bir puding var. Ama bildiğimiz pudinglerden çok daha lezzetli, kıvamı çok daha farklı. İşin sırrı pudingi pişirdikten sonra içine krema ilave etmekte saklı. Bu şekilde çok daha hafif bir tadı oluyor. Yetmiyor, içine o yemelere doyamadığımız tadıyla bebe bisküvileri de giriyor. Mevsimindeyse mis kokulu çilekler de işin içerisine dahil oluyor.

Çay saatlerinizde şık sunumuyla tüm puanları toplayabileceğiniz bir ikramlık, akşam yemeklerinizin üzerine de afiyetle tüketebileceğiniz hafif bir sütlü tatlıya dönüşüyor. Karşınızda hem ekonomik hem de çok lezzetli: Çilekli magnolia tatlısı tarifi! Şimdiden ellerinize sağlık.

Magnolia tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için443/kcal

1 porsiyon için;

  • 67 gram karbonhidrat
  • 9 gram protein
  • 15 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı krema

İçi için:

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 15-20 adet çilek

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Magnolia Tarifinin Püf Noktası

Kremasını puding hafif ılıdıktan sonra ilave edip güzelce çırpın. Soğumaya bırakmadan önce en üstüne çilek ilave etmeyin. Bu onun kıvamının bozulmasına ve sulanmasına neden olabilir. Dilerseniz yulaflı bisküvi ya da kakaolu bisküvi kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını aktarın. Güzelce karıştırın.

  2. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

  3. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ilımaya başlayan kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  4. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkararak dilediğiniz boyutlarda kesin.

  5. Soğuyan pudinginizden birkaç kaşık alın. Bir kupun tabanına yayın.

  6. Üzerine bisküvi ve çileklerden ilave ederek katlar çıkın.

  7. Tüm bisküvi, puding ve çilekler bitene kadar kuplara bu şekilde bölüştürün.

  8. Ardından buzdolabında 3-4 saat kadar soğumaya bırakın. Servis aşamasında üzerini bisküvi, çilek ya da muz, çikolata sos gibi farklı malzemelerle süsleyerek servis edin.

  9. Magnolia tarifi hazır. Afiyet olsun!

Magnolia Pişirme Önerisi

Kremasını pişirirken ocağı sürekli harlı ateşte tutarsanız dibi tutabilir, buna dikkat etmenizi öneririz.

Magnolia Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine çilek, muz, fındık, toz Antep fıstığı, bisküvi kırıntıları gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz.

Magnolia Hangi Bisküvi İle Güzel Olur?

Gerçek magnolia tatlısı tarifi yapmak için öncelikle kullanacağınız bisküvi oldukça önemli. Tam buğday unlu bisküviler ya da bebe bisküvisi ile hazırladığınız magnolia tatlısının çok daha lezzetli olacaktır.

Magnolia Hangi Nişasta Kullanılır?

Nişasta tatlılara kıvam vermek ve dokusunu iyileştirmek için kullanılır. Mısır nişastası veya buğday nişastası kullanabilirsiniz.

Magnolia Hangi Meyvelerle Yapılır?

Magnolia tatlısı çilek ile hazırlanır ancak mevsiminde taze meyveden kayısı, şeftali ya da böğürtlen ile de hazırlayabilirsiniz.

Magnolia Nişasta Yerine Ne Kullanılır?

Kıvam vermesi için tatlıya mısır nişastası, un veya pirinç nişastası kullanabilirsiniz. Miktarını tarifteki ölçülere sadık kalarak yapmanızı öneririz.

Magnolia Yanında Ne İçilir?

Magnolia tatlısının yanında çay ve kahve servis edebilirsiniz. Limonata ve yada ev yapımı soğuk çaylar ile de uyumlu olur.

Magnolia Dolapta Nasıl Saklanır?

Magnolia tatlısını buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 2 gün kadar saklayabilirsiniz. Taze meyvelerle hazırlandığı için uzun süre bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.

Magnolia Nasıl Süslenir?

Magnolia tatlısının üzerini bisküvi kırıntıları ve taze meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Klasik magnolia tatlısının süslemesi için çilek kullanılır.

Magnolia Yanına Ne Gider?

Magnolia tatlısının yanına taze meyveler ve dondurma iyi uyum sağlar ve çok yakışır. İçecek olarak soğuk çay ve sıcak çay ya da kahve de çok uyumlu olur.

Magnolia Kaç Kalori?

1 porsiyon magnolia 443 kaloridir.

Magnolia Hangi Bisküvi İle Yapılır?
  • Magnolia tatlısı genellikle vanilyalı ya da kakaolu bisküvi kullanılarak yapılır. Özellikle "Petit Beurre" veya benzeri kakaolu bisküviler tercih edilir.

  • Bazı tariflerde normal veya çay bisküvileri de kullanılabilir. Ancak, genellikle vanilyalı bisküvi daha yaygın bir tercihtir.

Magnoliaya Hangi Krema Konur?
  • Vanilya Kreması: Magnolia pastasına genellikle vanilya kreması eklenir. Bu, süt, şeker, yumurta sarısı ve vanilin içeren bir kremadır ve pastaya hafif bir vanilya lezzeti katması amaçlanır.

  • Kakaolu Kreması: Alternatif olarak, magnolia pastasında kullanılan bir başka krema türü de kakaolu kremadır. Bu kremada, kakao eklenerek pasta daha yoğun bir kakao lezzeti alır.