Yemek.com
En Ekonomik Tatlı:

Limonlu Su Muhallebisi Tarifi

Yerken içinizi ferahlatacak, mis gibi limon kokusuyla size resmen tatil hissini yaşatacak, yapılışı inanılmaz kolay bir tatlı tarifi isterseniz böyle buyurun. Karşınızda çok az malzemeyle hazırlanarak gönülleri fethedecek, oldukça ekonomik ve nefis bir tatlı olan limonlu su muhallebisi tarifi! Muhallebiyi herkes sever, cümle alem de limon kokusuna bayılır. O zaman suyla yapıldığı için de aşırı hafif olan bu harika tatlıyı yapmanın tam da zamanı.

İster dilimleyerek, isterseniz de kaselerde servis edebilirsiniz. Üzerini limonlarla ya da dilerseniz farklı malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Ellerinize kollarınıza sağlık, limonlar hazırsa sizi mutfağa alalım, afiyetler olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

4 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 adet limonun suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Su Muhallebisi Tarifinin Püf Noktası

İster dilimleyerek, ister kaselerde porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir limonun kabuğunu beyaz kısımlarına kadar rendeleyip, bir kenara alın.Limonu ikiye bölün ve yarısının suyunu sıkıp bir kenara alın.

  2. Bir tencereye su , toz şeker ve nişastayı alın ve bir çırpma teli yardımı ile güzelce çırpın. Tencerenin altını açın ve koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirin.

  3. Koyulaşınca içine limon suyunu ve limon kabuğu rendesi ekleyin.

  4. Biraz daha pişirdikten sonra altını kapatın ve ister porsiyonluk için kaselere, isterseniz de dilimlemek için bir borcama dökün.

  5. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!