Yemek.com
Sadece 4 Malzemeli:

Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi

Sadece 4 malzemeyle hazırlanan enfes bir kurabiye tarifi. Proteinli, unsuz, yağsız, rafine şekersiz, ağızda dağılan ve çok lezzetli Hindistan cevizli kurabiye tarifi için sizi mutfağa alalım. Kolları sıvayın ve hazırlıklar için mutfağa buyurun.

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 adet yumurta akı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Karışım çok hafif ve köpük köpük bir kıvamda olacak, hızlıca şekil vermeye dikkat edin yoksa dağılabilir. Kıvam fazla akışkan olduysa ve şekil verilemiyorsa biraz daha Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akı ve balı köpüksü bir kıvama gelene kadar çırpın.

  2. Üzerine lor peyniri ve Hindistan cevizini ekleyip, elinizle karıştırın. Elinizle ufak topçuklar yapın.

  3. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında orta rafta önce 30 dakika, sonra fırının bir üst rafına alıp 120 derecede bir 10 dakika daha üzerileri hafif kızarana kadar pişirin.

  4. Izgara telinin üzerinde 5-10 dakika soğumaya bırakın. İçi mis gibi Hindistan cevizli, dışı çıtır çıtır harika kurabiyeleriniz olacak. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Kurabiyesi Pişirme Önerisi

Eğer pişirirken bazı kurabiyeler daha hızlı pişer ötekiler daha yavaş pişerse, fırını açıp pişenleri çıkardıktan sonra diğerlerini üzerileri hafif kızarana kadar bir 5 dakika daha pişirmeye devam edin.