Yemek.com
Hafif Lezzet Arayanlara:

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

Sadece 4 malzemeyle en kolay ve belki de en lezzetli muhallebi tariflerinden birisini hazırlıyoruz. Haşhaşlı muhallebi pirinç unuyla hazırladığımız enfes kıvamı, tam ayarında şekeriyle ve çıtır çıtır haşhaşlarıyla en pratik sütlü tatlı tariflerinden birisi olacak. Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek servis etmek de mümkün. Biz daha sade tercih ettik ve toz Antep fıstığı kullandık. Dilerseniz fındık, ceviz ve badem içi de kullanabilirsiniz.

Pratik sütlü tatlı tarifi arayanlar için haşhaşlı muhallebi muhteşem bir tatlı tarifi! Üstelik hem görsel olarak hem de lezzet olarak herkese hitap edecek bir tatlı. Sade muhallebinizi bu kez de haşhaşlı muhallebi olarak deneyin, bizce çok seveceksiniz!

KAÇ
KİŞİLİK

5 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Muhallebi için:

  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Servisi için:

  • 2,5 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı (arzuya göre)
  • 4-5 adet nane yaprağı (arzuya göre)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç unu ve şekeri bir tencereye alarak karıştırın.

  2. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada topaklanmaması için çırpmaya devam edin. Ardından orta ateşte pişirmeye başlayın.

  3. Muhallebi 8-10 dakika kadar orta ateşte pişirirken karıştırmayı ihmal etmeyin.

  4. Muhallebi boza kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın, haşhaş tohumu ekleyin.

  5. Güzelce karıştırın, haşhaş tohumları eşit bir şekilde dağıldıktan sonra kenara alın.

  6. Bir kepçe yardımıyla sunum kaselerinize eşit bir şekilde paylaştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dinlendirmek için buzdolabına alın.

  7. En az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra arzuya göre toz Antep fıstığı serpip taze nane yapraklarıyla süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun!