Yemek.com
Bir Tür Çikolatalı Şekerleme:

Fudge Tarifi

İçi yumuşacık bir tür çikolatalı şekerleme, hafif karamele benzer bir tat fudge. Tarifinde yer alan kuru yemişler, kuru meyve parçaları ve marshmallow gibi güzellikler onu sınıf arkadaşlarından ayırıp sınıf atlatıyor.

Kahveli ya da kahvesiz hayat bazen çok fudge.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti (veya aynı oranda süt tozu)
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 su bardağı badem
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 20 adet küçük boy marshmallow

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fudge Tarifinin Püf Noktası

Marshmallow parçalarını erimemeleri için son olarak eklemeye özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker, ılık süt, toz krem şanti ve tereyağını sos tenceresine alın.

  2. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ortadan ikiye kestikten sonra bir bıçak ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ekleyin.

  3. Hafiften kaynamaya başlayan karışımı 1-2 dakika sonra ocaktan alın ve pürüzsüz bir kıvamda olması için tel süzgeçten geçirin.

  4. Küçük parçalar halinde kırdıktan sonra incecik kestiğiniz bitter çikolata parçalarını karışıma katın. Kendi sıcaklığıyla erimesi için sürekli karıştırın.

  5. Sırasıyla; bütün badem, ince çekilmiş ceviz içi ve küçük boy marshmallow parçalarını karışıma katın. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla karıştırın.

  6. Tabanını alüminyum folyo ya da streç filmle kapladığınız bir tepsiye hazırladığınız karışımı dökün. Üzerini düzeltin.

  7. Oda ısısında dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğuması, kıvam alması için bekletin.

  8. Soğuyan ve blok haline gelen fudge karışımını temiz bir kesme tahtası üzerine çıkarttıktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek servis edin.

Fudge Pişirme Önerisi

Bitter çikolatayı; kaynayan bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kapta benmari usulü eritebilir, sonrasında çikolatalı şekerleme yapımında kullanabilirsiniz.Arzu ettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve parçalarını fudge harcına katabilirsiniz.