Yemek.com
4 Malzemeyle:

Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi

4 malzemeyle yapması çok kolay bir mozaik pasta tarifi bu. Hem lezzetli hem pratik, canınız tatlı çektiğinde uğraştırmadan yardımınıza koşacak.

KAÇ
KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 120 gram çiğ fındık
  • 240 gram bitter çikolata (%55 kakao oranı olan) 
  • 300 mililitre krema
  • 1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavamızı ısıtıyoruz. Fındıkları yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte sürekli çevirerek kavuruyoruz.

  2. Kavrulan fındıkları bir kabın içine soğumaya alıyoruz. Kavrulurken zaten çoğunun kabuğu kendiliğinden atacak, kalanları da ellerimizle soyup tarif için kullanıma hazır hale getiriyoruz.

  3. Kremayı benmari usulü ısıtıyoruz ve çikolatayı içine ekleyerek eritiyoruz.

  4. Fındıkların yarısını rondoda toz haline getiriyoruz. Diğer yarısını bıçaktan geçirerek dişe gelecek şekilde fakat ne çok büyük ne çok küçük olacak şekilde parçalara bölüyoruz.

  5. Eriyen çikolata ve kremayı ocaktan alıp,  spatulayla birbirine yediriyoruz. Ardından ilk önce toz haline gelmiş fındıkları ve parça fındıkları içine katıp, spatulayla karıştırıyoruz.

  6. Bisküvileri de elimizle parçalayarak bazen toz, bazen küçük parçalar halinde karışımın içine döküyoruz. Tekrar spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz.

  7. Baton kek kalıbımızın içine dört bir tarafından sarkacak şekilde fırın kağıdımızı yerleştiriyoruz ve harcımızı döküyoruz.

  8. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.