Yemek.com
Eataly İstanbul'dan:

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifi

Spagettiden daha geniş ve yassı bir yüzeye sahip Linguine makarna ile hazırlanmış bir tabak pesto soslu makarna ister misiniz? Eataly İstanbul'un La Pizza & La Pasta (Pizza ve Pasta Restoranı) restoranında taze taze pişirildikten sonra soslarıyla buluşan İtalyan makarnalarına kayıtsız kalmak imkansız.

Yemek.com'a özel olarak Eataly İstanbul şeflerinden lezzet sırlarını öğrendiğimiz pesto soslu makarna (Linguine al Pesto a) tarifini, Eataly'de satılan makarna, zeytinyağı ve soslar gibi doğru malzemeleri kullandığınız takdirde birbirinden lezzetli diğer Eataly tarifleriyle birlikte kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

KALORİ:1 porsiyon için586/kcal
1 porsiyon için;
  • 72 gram karbonhidrat
  • 22 gram protein
  • 23 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 400 gram linguine makarna

Pesto sos (Pesto alla genovese) için:

  • 50 gram taze fesleğen
  • 100 gram parmesan peyniri (24 aylık parmigiano reggiano)
  • 15 gram çam fıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml. extravergine zeytinyağı

Makarna haşlama suyu için:

  • 10 gram kaya tuzu (her 1 litre su için)

Servisi için:

  • 2 adet fesleğen yaprağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifinin Püf Noktası

Pesto sosu, tüm malzemeyi havanda döverek de hazırlayabilirsiniz.Pesto sos yapımında kullanmak üzere; fesleğen yapraklarını sap kısımlarından tek tek ayırın. Sosun kalitesi için yaprakların taze, zedesiz ve kuru olması çok önemli.Parmesan peyniri yeterli miktarda tuz içerdiği için pesto sosa tuz eklemeyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Pesto sosu hazırlamak için; taze fesleğen yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda yıkadığınız fesleğen yapraklarını suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla tek tek kurulayın.

  2. Parmesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıstığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

  3. Zeytinyağını azar azar ekleyip, karıştırdığınız sosun kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız pesto sosu servis esnasında kullanmak üzere bir kenarda bekletin.

  4. Linguine makarna haşlamak için; derin bir tencereye her bir litre için 10 gram kaya tuzu eklediğiniz bol miktarda suyu aktarın.

  5. Kaynamaya başlayan suya makarnayı atıp, dişe dokunur ve yapışmaz al dente bir makarna yemek için 8-10 dakika kadar haşlayın.

  6. Haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırdıktan sonra haşlanan makarnanın suyunu süzdürün.

  7. Haşlanmış Linguine makarnayı ayrı bir tencereye alın, pesto sosu ile harmanladıktan sonra kenara ayırdığınız haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip, fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra makarnayı servis edin.