Yemek.com
En Pratik Yöntemiyle:

Domates Sosu Tarifi

Domatesin kabuğunu tek tek soyamam diyenlere, basit bir sos tarifi arayanlara, kışın pratik şekilde açıp kullanmak isteyenlere nefis bir domates sosu tarifi geldi.

PPizza hamuruna, kızartmaların üzerine, makarna soslarına, çorbalara, yemeklere kullanabilirsiniz.

Domates sosu videosu için:
KALORİ:1 kavanoz için20/kcal
1 kavanoz için;
  • 1 gram protein
  • 3 gram karbonhidrat
  • 1 gram lif
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 orta boy kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

1 saat

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 kilogram domates
  • 1 kilogram kapya biber
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Domates Sosu Tarifinin Püf Noktası

Şekeri, domatesin asidini ve ekşiliğini dengelesin diye koyuyoruz . Kapya biberi, rengini daha parlak yaptığı için koyuyoruz. Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?

  1. Domatesi kabukları ile doğrayın, kapya biberi de doğrayıp tencereye alın. Yarım saat kadar pişirin, içine tuz ve şeker ekleyin karıştırın.

  2. Yumuşamış olan malzemeleri blenderdan geçirin. Sos sıvı görünecektir. Sos kıvamına gelinceye kadar kaynatın. İstediğiniz koyuluğa geldiğinde sos hazırdır.

  3. Kavanoz kapaklarını tencerede kaynatın, sıcak kalsınlar. Temiz kavanozları hazırlayın. Sosu kavanozlara doldurmaya başlayın, tencere kısık ateşte kaynamaya devam etsin sosu sıcakken doldurun.

  4. Sıcak kapakları kavanozlara kapatın. Kapağı ters yönde iki defa tık sesi çıkaracak şekilde döndürün, sonra bir sol yapıp kapatın. Ters çevirin, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.