Yemek.com
Tek Tepside Muhteşem Lezzetler:

Boşnak Usulü Kapama Tarifi

Pirincin ve bulgurun eşsiz uyumuyla meydana gelen ve Boşnak mutfağından gelen çok lezzetli bir pilav çeşidi olan kapama,çocukluğumdan taa bu günlere kadar gelen ve hala yedirmekten ve yemekten çok keyif aldığım gerek misafirlerime gerekse evde kendimize büyük bir zevkle yapmakta olduğum bir pilav çeşididir. Sevmeyenine hiç denk gelmedim hatta çok farklı bir tat olduğunu söyler ilk kez yiyenler, umarım sizlerde beğenirsiniz ve bana katılırsınız. Sizlere de güzel bir lezzet kazandırmış olucağım diye düşünüyorum. Deneyecek olan herkese kolay gelsin ve yapan herkese şimdiden afiyetler ve şifalar olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 2 bardak pirinç
  • 2 bardak kalın bulgur
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 5 su bardağı (tepeleme) tavuk suyu (500 ml.)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Boşnak Usulü Kapama Tarifinin Püf Noktası

Tek püf noktası pilavın diğer pilavlara nazaran daha sulu olması.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 4 adet tavuk baget butlarımızı alıyoruz.İyice temizledikten sonra bir güzelce yıkıyoruz.

  2. Düdüklü tenceremize baget butlarımızı yerleştiriyoruz üzerini biraz geçecek kadar su ilave ediyoruz.

     

  3. Bir adet soyulmuş yıkanmış ve ikiye kesilmiş kuru soğanımızı ve 1 tatlı kaşığıda tuzumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

  4. Diğer taraftan 2 su bardağı pirincimizi ve 2 su bardağı pilavlık bulgurumuzu derin bir kapta birleştiriyoruz ve güzelce yıkyaıp, iyice süzelim ve ikisini karıştırıp borcam tepsimize dökelim kaşık yardımıyla eşit bir şekilde tepsimize döşüyoruz.

  5. Pişmiş olan tavuk butlarımızıda pirinç ve bulgur karışımımızın üzerine diziyoruz. Bir kenarda beklettiğimiz tavuk suyumuzu süzüyoruz.

  6. Normal bir pirinç ve bulgur pilavından daha sulu olduğu için suyunu 5 su bardağı alarak hazırlamış olduğumuz karışımımızın üzerlerine gezdiriyoruz.

  7. Tepsiyi hafifçe sallayarak suyun oturmasını sağlıyoruz. 2 veya 3 adette defne yaprağımızı aralarına dizdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.

  8. Nar gibi kızarmış ve dumanı üstünde tüten kapamamız kaşıklanmaya hazır bizleri bekliyor. Afiyetler olsun!

Boşnak Usulü Kapama Tarifinin Servis Önerisi

Yanında ise ayran, cacık ,yoğurt,salata ve hatta damak zevkine bağlı, kompostoyla bile muhteşem oluyor. Ben pilavları genelde kışın taze sıkılmış portakal suyuyla ,yazın ise ayranla yemeyi çok seviyorum, size de tavsiye ederim.