Yemek.com
Enfes Tadıyla:

Airfryer'da Çıtır Hamsi Tarifi

Airfryer'ınızda hazırlayabileceğiniz çeşit çeşit tarifler arasına yepyeni bir balık tarifi ekledik. Lokum gibi leziz Karadeniz hamsisini kim sevmez ki? Mısır unu kaplı tek lokmalık hamsilerle hazırladığımız bu çıtır hamsi tarifine bayılacaksınız. Afiyet olsun.

KALORİ:1 kişi için380/kcal
1 kişi için;
  • Protein: 18 g
  • Yağ: 20 g
  • Karbonhidrat: 31 g
  • Lif: 2 g
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 10 adet hamsi (temizlenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Hamsileri hafifçe tuzlayın ve bir süzgeçte 10 dakika bekletin.

  2. Airfryer’ı balık modunda çalıştırın ve 3 dakika ısınmaya bırakın.

  3. Hamsileri bir peçeteyle kurulayın ve tüm yüzeylerini mısır ununa bulayın.

  4. Sıcak hazneyi fırça yardımıyla yağlayın ve hazneye balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini de yağlayın ve pişirme işlemine başlayın.

  5. Her 2-3 dakikada bir hazneyi çıkarıp hamsileri sallayarak ters düz edin. İşleme hamsiler kızarana kadar yaklaşık 10 dakika devam edin ve sıcak olarak servis edin.

  6. Afiyet olsun.

Faydalı Bilgiler: Airfryer'da Balık Nasıl Yapılır?
Airfryer ile en pratik şekilde balık yemekleri pişirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız airfryer haznesini fırça yardımıyla yağlayın ve hazneye balıkları yerleştirin. Ardından balıkların üzerini de yağlayın ve pişirme işlemine başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra airfryer ile en pratik şekilde pişmiş, lezzetli ve çıtır balıklar hazır olacak.