Yemek.com
Çay Saatinin Demirbaşı:

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Her çay saatinin vazgeçilmezlerinden biri olan tuzlu kurabiyeleri çok seviyoruz. Şöyle kıyır kıyır kıvamıyla ağızda dağılan tuzlu kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Kahvenin yanına, çayın yanına eşlik edebilecek klasik bir tuzlu kurabiye bu. Fakat kıvamıyla, damağınızda bırakacağı tatla diğer tuzlu kurabiyelerden bir adım önde olacak.

Hep tatlı olacak değil ya, bu kez daha çay saatiniz için pratik ve leziz bir tuzlu kurabiye hazırlayalım. Kavanozda saklayarak hafta boyunca tüketebileceğiniz bu nefis tuzlu kurabiyeyi çok seveceksiniz, afiyetler olsun!

KAÇ
KİŞİLİK

2 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Tuzlu kurabiye için:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma veya beyaz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını bir kenara alın. Yumurta akını, sirke ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın ve karışım hafifçe beyazlaşana dek çırpıcıyla karıştırın.

  2. Kurabiye hamuru için geri kalan tüm kuru malzemeleri üzerine ekleyin.

  3. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla sıvı ve kuru malzemeler birleşene dek karıştırın.

  4. Kurabiye hamuru toparlanıp homojen hale gelmesi için elinizde 1-2 dakika yoğurun.

  5. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve şekil verin. Tüm hamur bitene dek işlemi tekrar edin. Dilerseniz hamurun yarısını streçleyip ertesi gün kullanın.

  6. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün.

  7. Son olarak azar azar çörek otunu üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış alt-üst açık ayarda 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

  8. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana dek dinlendirin ve ardından servis edin. Ağzı kapalı ve hava almayan bir kapta 3-4 gün boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.