Bayramın Ağırlığını Midenizden Atmaya Niyetli, Mideyi Rahatlatan 5 Çay
16 Temmuz 2015Bayram demek bol bol yemek yemek demek. Bol bol yemek yerken ölçüyü tabii ki kaçırmak demek. Ölçü de kaçtığında mideye giren kramplar, ağrılar, rahatsız hissetmeler demek.
Her bayram öncesinde televizyonda mide rahatlatan çaylar başlığında haberleri izleriz. Unutun haberleri, biz size hazırlanışlarıyla birlikte veriyoruz her şeyi. Mideyi rahatlatan çaylar dosyasını açıp tek tek sıralıyoruz.
Bu bayram kimsenin midesi üzülmesin, yersiz ağrı çekmesin, kendisini kötü hissetmesin diye.
Bunlar hep sizin için, hep bizim için. Kış günlerinin en sadık dostu olan zencefil çayı dolaşım ve sindirim sistemini hızlandırdığı için yediklerinizi daha kısa sürede hazmedebilecek ve midenizde hissettiğiniz ağırlığı üzerinizden atabileceksiniz. Zencefil çayı nasıl yapılır: 15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatılabilir hale getirin. Zencefilleri ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın. Dünyanın en değerli baharatlarından bir tanesi ve bu nedenle kilo bazında fiyatı da oldukça yüksek olan safran, çok hafif olduğu için bir tutam safran ihtiyacınızı görecektir. Safranın iyi gelmediği şey de yoktur hani, bağırsak sisteminizi rahatlatıp sizi mutlu eder. Safran çayı nasıl yapılır: Bir tutam tel safranı bir bardak ölçtüğünüz kaynayan suyun içine atın. Ardından kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra bardağınıza alıp için. Stres odaklı mide kramplarına dahi iyi gelen papatya çayı, hazımsızlık nedeniyle ortaya çıkan ağrıları da ortadan kaldırır. Mideniz mutlu, siz mutlu, siz rahat, her şey rahat. Papatya çayı nasıl yapılır: Papatya çayını bir fincanın içine 1 ya da 2 tatlı kaşığı papatya atıp üzerine kaynamış su ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Demleme süresi ise bu narin bitki için 2 ya da 3 dakika. Hazımsızlık, mide krampları, mide sancıları ve bağırsak problemlerinin azılı düşmanıdır rezene çayı. Rezene çayı mideye oldukça iyi geliyor ancak kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Gün içinde yüksek miktarlarda kullanmamanız çok önemli. Rezene çayı nasıl yapılır: Bir bardak kaynamış suya 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş rezene dökün. Ardından 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Süzün ve dilerseniz tatlandırın. Midenizi şiş hissettiğinizde ağzınıza atmak istediğiniz o nane şekerini şimdi bir kenara bırakın ve nane çayına yönelin. Çünkü şekerin yapamadığını yapacak, midenizi pek rahatlatacaktır. Yiyecekleri öğütmenize yardımcı olacaktır. Nane çayı nasıl yapılır: 2 yemek kaşığı kuru nanenin üzerine bir bardak kaynar su dökün. Bu karışımın üzerini kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzerek ve limon sıkarak afiyetle için.Kışın da vardı: Zencefil çayı
Biraz pahalı olsa da çok sağlıklı: Safran çayı
O da seviyor: Papatya çayı
Kendisini seven kokusuna katlanıyor: Rezene çayı
Mentollü tüm yiyeceklerin pabucu dama: Nane çayı