Bıçakla mandalina kabuğunu tam ortasından düzgün bir şekilde kesiyorsunuz...
Yalnız dikkat, sadece kabuğu kesiyor, içindeki meyvesine dokunmuyorsunuz. Kabuğu iki düzgün parça halinde kesmek önemli.
Ardından kabukları meyveden zarif hareketlerle iki bütün parça şeklinde ayırıyorsunuz...
Kabukları çıkarırken dikkat etmeniz gereken, mandalinanın meyve kısmının tam ortasındaki o beyaz, ince ve uzun kısmı kabuklardan birinde kalacak şekilde çıkarmak.
Zor gibi gelebilir ama yaparken fark edeceksiniz ki zaten o kısım kabuklardan birinde mutlaka kalıyor. O yüzden panik yok. :)
Kabukları ayırıp meyvesini yedikten sonra ince, uzun ve beyaz kısmın kaldığı kabuğun içine bir miktar zeytinyağı koyuyorsunuz...
Zeytinyağını koyarken kabuğun ortasında kalan ve mum fitili olarak kullanacağınız o beyaz, uzun kısma da zeytinyağı değmeli.
Zeytinyağını ne kadar koyacağız derseniz, onu da hemen söyleyelim: Beyaz uzun kısmın yarısını geçmeyecek şekilde koymanız yeterli olacaktır.
Mandalina kabuğunun diğer yarısına da bıçak yardımıyla dilediğiniz, sevdiğiniz şekli veriyorsunuz...
Son olarak, zeytinyağı dolu olan mandalina kabuğunun doğal fitilini çakmak ya da kibritle yakıyor...
Mandalina mumluğunuz hazır oldu bile!
Bu minnoş mumluk yaklaşık 30 dakika boyunca sizi aydınlatacak. Ama uyarmadan olmaz, doğal malzemelerden hazırlandığı için bu mumluğu güvenli bir zemine koyarak kullanın ve ne olur ne olmaz ara ara ona göz atmayı unutmayın.
Eğer aklınızdan "Mandalina yerine portakalla yapılır mı acaba?" gibi sorular geçiyorsa cevabımızı verelim: Elbette yapılır. Hatta portakalla nispeten daha uzun süre dayanan mumluklar elde etmiş olursunuz. Portakal mumluk nasıl yapılır görmek isterseniz sizi hemen şu tarafa doğru alabiliriz.