agiz-kokusu-kotudur

Ağız Kokusunun Nedenleri ve Çözüm Olacak Yiyecekler

Favorilerime
Ekle

Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir. Önemli olan ağız kokusuna nelerin sebep olduğunu öğrenerek ona yönelik çözümler geliştirebilmek.

Sosyal yaşamı etkileyen ağız kokusu, ağız hijyeninin sağlanamamasından ya da farkında olmadığınız birtakım rahatsızlıklardan meydana geliyor olabilir. "Halitozis" olarak adlandırılan ağız kokusu, ağızda bulunan bakterilerin hidrojen sülfür içerikli salgılarından ortaya çıkıyor. Ağız kokusu problemi yaşayan kişiler, günlük yaşamlarında diğer insanlara yakınlaşmaktan çekindikleri için zaman içerisinde psikolojik birtakım problemlere sahip olabilir. Ayrıca ağız kokusu daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bunun önüne geçmek için ağız kokusunun nedenleri tespit edilerek buna uygun tedbirler alınabilir.

Ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusuna çözüm olacak yiyecekler

agiz-kokusunun-nedenleri-cozum-yiyecekler-yeni

Ağız kokusu, özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda ortaya çıkıyor. Şeker hastalığı, diş ve diş eti hastalıkları, metabolizma kaynaklı bozukluklar, karaciğer ve böbrek yetmezliği, açlık, oruç ya da diyette olma gibi sebepler ağız kokusuna neden olabilir. Bunların bazılarının teşhisi zor olmakla birlikte kişinin kendisinde bu sorunu fark ettiğinde doktora danışarak sebebini öğrenmesi ve tedaviye başlaması öneriliyor. Ayrıca ağız hijyenini yeterince sağlayamamak ve beslenmeden kaynaklı da ağız kokusu oluşabilir.

Ağız kokusuna çözüm olacak yiyecekler arasında sakız, tarçın, nane, karanfil başta geliyor. Sakız çiğneyerek tükürük salgınızın artmasına sebep olursunuz ve tükürüğünüz ağız kokusuna karşı en iyi savaşçıdır. Tarçın, nane ve karanfili ağzınızda çiğneyebilir ya da çaylarını içebilirsiniz. Karanfil, antiseptik özelliği ile ağız içini temizleyici etkiye sahip bir baharat. Elma ve çilek ise aynı şekilde ağız kokusunu giderici etkiye sahip meyveler.

Ağız kokusunu gidermek için ne yapılabilir?

agiz-kokusu-kotudur

Öncelikle ağız temizliğine dikkat edilmeli. Günde en az iki kez dişler, dil yüzeyi fırçalanmalı ve diş ipi kullanma alışkanlığı edinilmeli. Bunların dışında yememeye özen göstermeniz gereken yiyecekler var. Bunlar; soğan ve sarımsak, salam, sucuk, sosis, pastırma gibi kokulu yiyecekler. Ayrıca alkol ve sigaradan uzak durmak da ağız kokusu problemlerini önlüyor. Dışarıdayken kullanacağınız pratik çözümler için yanınızda karanfil ya da kahve çekirdeği taşıyabilirsiniz. Bunları çiğneyerek geçici olarak ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Ağız kokusu problemiyle karşılaşıldığında öncelikle doktorunuza danışmalı, ondan sonra tedaviye destek olarak önerilerimizi uygulamanızı öneririz.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?