Yemek.com
Rengi Büyüler:

Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi

Bugün tadı da rengi kadar efsane bir tarifle karşınızdayız. Yoğurtlu pancar kavurma tarifi, enfes bir yancı olarak sofranıza çok yakışacak haydi sizi mutfağa alalım.

KAÇ
KİŞİLİK

6 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilogram pancar
  • 2 adet soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancarlarımızı temizliyoruz. Pancarlarımızın saplarını da kullanacağımız için sapları da temizleyip kenara alıyoruz.

  2. Yıkamış olduğumuz pancarların kabuklarını soyuyoruz. Daha kolay pişmesi için pancarlarımızı ikiye bölerek tenceremize koyuyoruz.

  3. Pancarların saplarını doğrayarak tencereye alıyoruz. Ardından üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ocağımızın altını açarak kaynamaya bırakıyoruz.

  4. Pancarlar kaynarken biz de bir taraftan soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Ardından sarımsaklarımızı doğrayarak havan yardımı ile güzelce eziyoruz.

  5. Arada pancarların pişip pişmediğini çatal yardımı ile kontrol ediyoruz.

  6. Pancarlar pişerken bir taraftan da sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Yoğurdumuzun içine ezmiş olduğumuz sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekledikten sonra güzelce çırpıyoruz.

  7. Pancarlarımız piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz. Pancarlar soğurken ayrı bir tavada soğanları kavurmaya başlıyoruz.

  8. Pancarlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayarak kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz.

  9. Pancar ve soğanı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından servis için tabağımıza alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.