Yemek.com
Vanilyanın Kalbi:

Vanilya Özütü Tarifi

Vanilyanın kalbine giden yol, vanilya özütünden geçer. Bir vanilya sever atasözü olarak kabul edebilirsiniz bu sözü. Tatlı tariflerinizde aslında kimyasal bir ürün olan toz vanilin kullanmak yerine kendi hazırladığınız vanilya özütünü kullanabilirsiniz.

Ev yapımı vanilya özütü tarifinde yer alan alkol, fırında pişen tatlılarda ısıyla etkileşime geçtiği için uçup gidiyor, geriye mis gibi vanilya kokusu kalıyor.

KAÇ
KİŞİLİK

1 küçük kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 adet vanilya çubuğu
  • 300 ml. votka

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Vanilya Özütü Tarifinin Püf Noktası

Hazırlayacağınız vanilya özütü yaklaşık 60 tatlı kaşığı kadar gelecektir. Bunu vanilyanın en saf ve temiz halinin dahil olduğu ortalama 60 tariflik kullanım alanı olarak düşünebilirsiniz.Vanilya çubuklarını seçerken çok kısa, çok fazla kurumuş, olabildiğine nemsiz, matlaşmış, lekeli ve dip kısımlarından çatlamaya başlamış olmamasına dikkat edin. Ağzı kapalı vakumlu paketlerde ya da cam tüplerde satılan çubuk vanilyaları satın almayı tercih edin.Vanilya çubukları uzunluğunda ve çok fazla geniş olmayan cam bir tüp ya da şişe kullanmaya özen gösterin. Kapaklı ve hava almayan temiz bir şişe olmasına dikkat edin.Hazırladığınız ve tüketmeye başladığınız özütü, farklı tariflerde sadece çekirdek kısımlarını kullandığınız vanilya çubukları ve az miktarda eklediğiniz votka ile çoğaltabilirsiniz. Artık bir vanilya müptelasısınız.

Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya çubuklarını uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısmında bir bağlantı noktası bırakın yani vanilya çubuklarını uzunlamasına iki eşit parçaya ayırmayın.

  2. Vanilya çubuklarını cam bir şişe ya da küçük bir sürahiye dik olarak yerleştirin. Üzerine votkayı döküp kapağını sıkıca kapatın.

  3. Alkollü bir solüsyon olan karışımı, serin ve karanlık bir ortamda en az 8-10 hafta kadar bekletin. Aralarda çalkalamayı unutmayın, şişenin kapağını açmayın. Sıvı karışımın koyulaşması ve vanilyanın aromasını çıkarmasını bekleyin.

  4. Sürenin sonunda hazırladığınız özütü, doğru ve steril bir ortamda saklayıp tatlı tariflerinizde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.