Yemek.com
Ağızda Dağılan:

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Mis gibi tarçın ve bol cevizin anlatılmaz yaşanır uyumu... Yerken ağızda dağılan o güzelim kurabiyelere doyamayacaksınız. Tarçınlı cevizli kurabiye tarifi, çay saatlerinize çok yakışacak, çabucak bitecek, tekrar istenecek.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebileceğiniz bu enfes kurabiyeleri fırına atmak için tezgaha gelin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 5 çay bardağı un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 6 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Hamurun kıvamının yumuşak olması çok önemli. Bunun yanı sıra kurabiyeler fırında asla kızarmamalı ancak bem beyaz da kalmamalı bu noktayı tutturmak için fırını açmadan ara ara kontrol etmek gerekir.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 2 çay bardağı pudra şekerinin 1 çay bardağını ayrı bir tabağa alıyor. İçerisine 5 çay kaşığı tarçın ekliyoruz. Bu karışımı şimdilik bir kenara bırakıyoruz.

  2. Karıştırma kabına kalan 1 çay bardağı pudra şekerini ve diğer tüm malzemeleri alıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

  3. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.

  4. 160 derece fanlı ayarlanmış fırında 20 dakikaya yakın pişiriyoruz. Kurabiyelerin çok hafif beyaz rengini kaybetmesi gerekiyor ancak kesinlikle kızarmaması gerekir. En son üstüne ilk başta kenara ayırdığımız pudra şekerli karışımı döküyoruz. Afiyet olsun.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.